Coronavirus

Algemeen

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus. Eind februari werd het coronavirus ook in Nederland geconstateerd. Sinsdien zijn er door het kabinet gedurende de tijd meerdere maatregelen genomen om de verspreiding van dit virus tegen te gaan. Enkele van deze maatregelen treffen ook onze vereniging.
 
Op deze pagina, die telkens zal worden aangevuld wanneer er meer nieuws beschikbaar is, houden we je op de hoogte wat betreft de gevolgen van het virus voor onze vereniging.

Tijdlijn

15 december

Maatregelen per 15 december:

Het kabinet heeft maandagavond 14 december aangekondigd dat Nederland voorlopig t/m 19 januari 2021 in ‘lockdown’ gaat om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor het voetbal betekent dit op hoofdlijnen:

 • Wedstrijden van alle amateurcompetities zijn tot nader order niet toegestaan.
 • Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van twee personen en met onderling 1,5 meter afstand.
 • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
 • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
 • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.
Tekst afkomstig van KNVB.NL

15 december

4 november

Tot nader order geen amateurvoetbal

Het kabinet heeft dinsdagavond 3 november wederom extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen gaan in vanaf woensdag 4 november 22.00 uur en gelden in elk geval voor de komende twee weken. Voor het voetbal betekent dit op hoofdlijnen:

 • Wedstrijden van alle amateurcompetities zijn tot nader order niet toegestaan.
 • Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van twee personen en met onderling 1,5 meter afstand.
 • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
 • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
 • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.
Kijk op KNVB.nl voor de veelgestelde vragen over de nieuwe maatregelen.
 
Tekst afkomstig van KNVB.nl

15 oktober

Amateurcompetities voor komende vier weken stilgelegd

Het kabinet heeft dinsdagavond 13 oktober wederom extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen gaan in vanaf woensdag 14 oktober 22:00u en gelden vooralsnog voor de komende vier weken. Voor het voetbal betekent dit op hoofdlijnen:

 • Alle amateurcompetities worden voor de komende vier weken stilgelegd.
 • Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van vier personen en met onderling 1,5 meter afstand.
 • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
 • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
 • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.
Kijk op KNVB.nl voor de veelgestelde vragen over de nieuwe maatregelen.
 
Tekst afkomstig van KNVB.nl

15 oktober

29 augustus

Nieuwe beperkende maatregelen

Op maandag 28 september heeft de regering aangegeven dat de komende 3 weken de regelgeving wordt aangescherpt ivm het stijgende aantal besmettingen.
 
Voor ons als vereniging betekent dit dat we na alle maatregelen en aanpassingen helaas weer een flinke stap terug moeten doen.
 
 

25 juni

De bal kan weer gaan rollen voor iedereen!

Om het coronavirus onder controle te houden, heeft het kabinet op 21 april alle voetbalwedstrijden verboden tot 1 september. Deze maatregel vervalt per 1 juli en sporten zonder fysieke beperkingen (zoals het onderling 1,5 meter afstand moeten houden) is vanaf dezelfde datum toegestaan. Alle amateurteams kunnen zich dus op een gedegen wijze gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen.

De competities in het amateurvoetbal kunnen nagenoeg starten op de reguliere data van de speeldagenkalender.

Tekst (bewerkt) afkomstig KNVB.NL.

>>Lees het volledige artikel op KNVB.NL

25 juni

29 mei

Verdere versoepelingen voor het voetbal

Gisteren liet de KNVB op haar website weten dat er nieuwe versoepelingen gelden voor het voetbal. De volgende versoepelingen zijn van belang voor onze vereniging:
 
 • Vanaf 1 juni mag ook de jeugd van 13 t/m 18 jaar weer zonder 1,5 meter afstand voetballen en trainen (net als eerder al de kinderen t/m 12 jaar).
 • Gisteravond (27 mei) heeft premier Rutte bekendgemaakt dat sportkantines al op 1 juli open mogen. Eerder was vastgesteld dat dit pas op 1 september mogelijk zou zijn.

Voor al deze punten geldt wel een voorbehoud: als er weer een grote piek komt in het aantal coronapatiënten, dan kunnen deze maatregelen worden teruggedraaid.

Tekst: Afkomstig van KNVB.nl (bewerkt)

>> Lees het hele artikel

30 april

Hervatting trainingen jeugdteams

Wij, het jeugdbestuur van de VV-Elspeet, zijn naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 21 april samen gekomen om te bespreken wat de mogelijkheden zijn v.w.b. trainingen en hoe we het gaan aanpakken om aan de richtlijnen van het RIVM te voldoen. Hieruit is het volgende plan gekomen, met goedkeuring van de gemeente Nunspeet.
 

30 april

28 april

Pupillentoernooi en andere jeugdactiviteiten afgelast

Vanwege het coronavirus heeft het jeugdbestuur helaas moeten besluiten om alle jeugdactiveiten die voor het huidige seizoen gepland stonden geen doorgang te laten vinden. Dit betekent dat de volgende activiteiten niet doorgaan:
 
 • Pupillentoernooi
 • Heidecup & Penaltybokaal
 • voetbalkamp
 • Julianatoren
 • Slaapfeestje

19 april

Van de voorzitter

Voorzitter Erik Hulleman schrijft in een nieuwsbericht op de site over hoe onze vereniging op meerdere gebieden is geraakt door het coronavirus. Lees hier het artikel.

19 april

31 maart

Einde seizoen amateurvoetbal

De KNVB heeft vandaag, naar aanleiding van het kabinetsbesluit om alle al geldende maatregelen tot 28 april te verlengen, besloten om de competities in het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal licht toe: “Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat inmiddels geruime tijd stilligt. Sommige mensen zijn ziek, sommigen helaas zelfs overleden en velen zitten verplicht thuis. Het gaat bij ons om vrijwilligers en amateurvoetballers voor wie de vraag ‘hoe nu verder?’ steeds zwaarder gaat wegen. Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven.” (Tekst afkomstig van KNVB.nl)

Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Een werkgroep van de KNVB gaat de consequenties hiervan nader uitwerken. (Tekst afkomstig van KNVB.nl)

18 maart

Sportpark is verboden terrein!

Als bestuur hebben we opgemerkt dat er nog vrij regelmatig (groepjes) jeugdleden aan het voetballen zijn op het voetbalveld. Dit is echter niet de bedoeling. Het sportpark is in ieder geval tot 6 april volledig gesloten, dit betekent dat niemand tot die tijd toegang heeft tot het sportpark!

18 maart

15 maart

Verlenging maatregelen tot 6 april

De eerder aangekondigde maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn verlengd tot minimaal 6 april. Het sportpark zal daarom volledig gesloten blijven, dus ook de kantine, tot minimaal 6 april. 

13 maart

Kantine gesloten

Morgen, zaterdag 14-03, zal het sportpark gesloten blijven, dit betekent dat ook de kantine niet open is. Volgende week zal bekend worden of de kantine de komende twee zaterdagen wel open is, houdt hiervoor deze pagina in de gaten. 

13 maart

12 maart

Geen voetbal tot einde van de maand

Alle wedstrijden van veld- en zaalvoetbalverenigingen gaan tot en met 31 maart niet door. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Wij adviseren alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. We hopen op begrip voor dit lastige besluit en de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De komende periode gaan we nadenken over een goede oplossing voor ons amateurvoetbal.” (Tekst afkomstig van KNVB.nl)

12 maart

Vanaf heden geen trainen

Het Hoofd- en jeugdbestuur van de vv Elspeet volgen de richtlijnen vanuit de KNVB op. Dit betekent dat vanaf heden geen enkel team meer zal trainen en er geen wedstrijden meer zullen plaatsvinden tot in ieder geval het einde van de maand tenzij adviezen vanuit de KNVB wijzigen.

12 maart

Nieuwsberichten

Definitief geen Knvb Regiocup voor volwassenen

08 mei 2021
De KNVB heeft besloten dat de KNVB Regiocup dit seizoen definitief niet meer haalbaar is voor senioren. Nu…
244 Lees meer

Indeling KNVB Regiocup bekend

12 apr 2021
Sinds vorige week is de indeling bekend voor de jeugdteams in de KNVB Regiocup. Later zal ook de indeling van…
480 Lees meer

Competitie Elspeet 1 & 2 niet meer hervat.

24 feb 2021
Artikel (bewerkt) afkomstig van KNVB.nl Nadat het kabinet dinsdag de bestaande maatregelen in de strijd tegen…
455 Lees meer

Einde competitie B-categorie, hervatting A-categorie nog mogelijk

03 feb 2021
Artikel (bewerkt) afkomstig van KNVB.nl Nadat het kabinet dinsdag de routekaart met coronamaatregelen heeft…
530 Lees meer

Van de voorzitter: het jaar 2020

03 jan 2021
Een jaar die we niet snel zullen vergeten, zo mogen we het jaar 2020 wel benoemen denk ik. Het begon allemaal…
616 Lees meer

Half januari besluit over hervatting competities

15 dec 2020
De coronamaatregelen die zijn afgekondigd op maandagavond 14 december hebben ook gevolgen voor de plannen…
608 Lees meer

Van de Voorzitter (2)

07 nov 2020
Dag allemaal, Het was de afgelopen periode was nogal een achtbaan op de club om alles in goede banen te…
964 Lees meer

Amateurvoetbal schakelt over op 'Plan B'

05 nov 2020
Tekst afkomstig van KNVB.nl In het amateurvoetbal staat het seizoen 2020/’21 in het teken van de…
701 Lees meer

Update coronabeleid

29 sept 2020
Op maandag 28 september heeft de regering aangegeven dat de komende 3 weken de regelgeving wordt aangescherpt…
978 Lees meer

Van harte welkom, maar houd je aan de corona regels!

17 sept 2020
Beste leden/bezoekers. Zaterdag 19 september gaat de competitie weer van start, waardoor er iedere zaterdag…
727 Lees meer

Geen Pupil v/d week tot aan de winterstop

04 sept 2020
In verband met de huidige situatie omtrent het coronavirus heeft het jeugdbestuur besloten om (minimaal) tot…
565 Lees meer

Protocol Verantwoord sporten bij v.v. Elspeet

03 sept 2020
De trainingen zijn alweer een tijdje aan de gang, en binnenkort gaan de competities weer van start. Dit…
668 Lees meer

Sporten en gezelligheid kan alleen samen.

27 aug 2020
De afgelopen weken zijn we allemaal weer beetje bij beetje begonnen en wordt het eindelijk weer wat drukker…
848 Lees meer

Hervatting trainingen jeugdteams!

30 apr 2020
Wij, het jeugdbestuur van de VV-Elspeet, zijn naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 21 april…
1701 Lees meer

Van de voorzitter

19 apr 2020
Het is een onzekere periode voor iedereen. Nadat 5 weken terug de maatregelen bekend werden gemaakt, hadden…
1422 Lees meer

Einde seizoen voor amateurvoetbal

31 mrt 2020
De KNVB heeft vandaag, dinsdag 31 maart, naar aanleiding van het kabinetsbesluit om alle maatregelen tot 28…
1023 Lees meer
 • Kok Timmerbedrijf
 • intersport
 • HuisvestingNL
 • Wuestman
 • GVS Beveiliging & Communicatie
 • Plus van der Horst
 • Acc'nt
 • Ho Wah
 • schildersbedrijf W. Huisman
 • ABC
 • VanDenHoornOccasions
 • Hardenberg garantiemakelaars
 • Bakkerij tstoepje
 • Drogisterij De Brink
 • Axxent Groep
 • Pdr verhuur
 • Jan de Ruiter schilderwerken
 • Haklander
 • Bloemenhuus
 • Cash Consult
 • FysioHolland
 • xr design
 • ZeevatHypotheken
 • VSS Meat
 • Bakker Piet
 • BalanceBV
 • Bestisol
 • De Zuyderzee
 • Notariaat Pieltjes
 • Optiekhuys Elspeet
 • Franken Elspeet
 • HopInterieurs
 • HGS Elspeet
 • Koks meubelhuis
 • Bidfood
 • Koekman

Hoofdsponsor

Image
Image

Jeugdhoofdsponsor

Image
Image

Volg ons!

if square facebook 317727
if square twitter 317723
© 2019 - VV ELSPEET- ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

VV Elspeet

Sportpark:
'Op de Heide'

Uddelerweg 100
8075CJ Elspeet

Volg ons!

if square facebook 317727
if square twitter 317723

Hoofdsponsor

Image
Image

Jeugdsponsor

Image
Image
© 2019 - VV Elspeet - Alle rechten voorbehouden

VV Elspeet

Sportpark: 'Op de Heide'
Uddelerweg 100 8075CJ Elspeet
Postadres: Postbus 15, 8075 ZG Elspeet
Telefoon: 0577-491588

Volg ons!

if square facebook 317727
if square twitter 317723

Hoofdsponsor

Image
Image

Jeugdhoofdsponsor

Image
Image
© 2019 - VV Elspeet - Alle rechten voorbehouden
Sluiten
logo_axxentgroup-vierkant1.png
huisvestingnlvierkant.jpg
plusvanderhorstvierkant.png
balancevierkant.png
if_online_social_media_facebook_7343862.png
if_twitter_online_social_media_7343671.png
if_logo_social_media_location_10710161.png