Van de voorzitter

Het is een onzekere periode voor iedereen. Nadat 5 weken terug de maatregelen bekend werden gemaakt, hadden we misschien niet verwacht dat het zo’n impact zou hebben.

We weten inmiddels dat de competitie niet hervat zal worden en we kunnen spreken van een verloren seizoen.

Het enige wat we zeker weten is dat niemand weet hoe lang het gaat duren en wanneer we het normale voetballeven weer beetje bij beetje kunnen oppakken. Iedereen praat al over het nieuwe seizoen, maar zelfs dat is onzeker. Voor de vereniging betekent dit ook een scenario dat we nog nooit voor handen hebben gehad.

De afgelopen periode zijn we druk geweest om de dingen die we nog konden doen zo goed mogelijk te organiseren. Zo zijn alle beperkt houdbare producten zoveel mogelijk verkocht of terug geleverd aan de leverancier. Ook al het drinken is uitgezocht en kon daar waar nodig terug worden geleverd. Koelingen en vriezers zijn zoveel mogelijk uitgedaan om geen onnodige stroomkosten te maken.

Financieel hebben de maatregelen natuurlijk een enorme impact op onze club. De vaste lasten gaan gewoon door terwijl er helemaal geen inkomsten meer zijn. We komen als vereniging wel in aanmerking voor enkele overheidsregelingen en zijn hier ontzettend blij mee. Dit verzacht de terugval in inkomsten, maar het is natuurlijk niet voldoende om alle vast lasten van te kunnen voldoen. Gelukkig zijn we een gezonde vereniging en kunnen we een stootje hebben.

Het is onmogelijk om te voorspellen hoe alles er straks uit gaat zien. Blijven bijvoorbeeld alle sponsoren de club trouw of verkeren zij in zo’n lastige positie dat ze hier geen mogelijkheden meer voor hebben.

Dit alles valt natuurlijk in het niet bij het verlies van bekenden of familieleden als gevolg van dit verschrikkelijke virus. Zo hebben we vorige week ook afscheid moeten nemen van Han van Burken. Medeoprichter en erelid van onze club.  Het was mooi om te zien dat er ruim 110 volwassen leden van de vereniging op een verantwoorde manier een erehaag vormden om Han te bedanken en de familie te steunen bij dit verlies. Dit toont maar weer aan dat we een hechte vereniging zijn die er voor elkaar is in mooie en moeilijke tijden.

Als bestuur zullen we ondanks de onzekere periode de vereniging en accommodatie zoveel mogelijk op peil houden om straks klaar te zijn voor een nieuwe start. Het zal misschien wel nooit meer hetzelfde zijn of voelen als voor de crisis maar we zullen er alles aan doen om je er straks weer thuis te laten voelen op onze mooie club.

Houdt rekening met elkaar, pas goed op jezelf en anderen. Hopelijk blijft iedereen gezond en spreken we elkaar snel weer op ons sportpark

Erik Hulleman