Van de voorzitter: het jaar 2020

Een jaar die we niet snel zullen vergeten, zo mogen we het jaar 2020 wel benoemen denk ik.

Het begon allemaal nog vol spanning in de competitie en iedereen en wij als vereniging zaten vol plannen om er iets speciaals van te maken het afgelopen jaar. Helaas werd al snel duidelijk dat het compleet anders zou worden. Zo werden de competities stilgelegd en was het ineens overal stil.
Wat er wel en niet kon was onduidelijk maar iedereen was toen nog vol goede moed dat we het maar even vol moesten houden tot de zomervakantie en we daarna weer ons normale leven op konden pakken.

In de eerste periode moesten we helaas ook afscheid nemen van Han van Burken en Geurtje Kieft. Het was goed om te zien dat we als vereniging konden laten blijken hoeveel ze beiden voor ons hebben betekend en we de familie een hart onder de riem konden steken met een mooi eerbetoon.

Na de zomer werd voor de vereniging ook gelijk duidelijk dat er allemaal aanpassingen moesten komen om als vereniging de draad weer een beetje op te pakken. Met de vele vrijwilligers lukte dat aardig goed maar het was gewoon behelpen en de vele regeltjes maakte het allemaal wat onpersoonlijker en minder gezellig. Toch waren we blij dat we door konden. Er kon tenminste weer gesport worden en ook de overige leden en bezoekers wisten de weg naar het gerenoveerde clubhuis weer te vinden. Hieruit blijkt maar weer dat het sporten heel belangrijk is maar ook de maatschappelijke functie die we als club hebben niet onderschat mag worden.

Het was wel duidelijk dat het toen wederom de verkeerde kant op ging en we allemaal te positief waren want na een aantal weken ging weer alles op slot. Tot op de dag van vandaag is alles nog steeds niet duidelijk. Met het steeds nieuwe plannen maken en kijken wat er mogelijk is zijn we als bestuur mee gestopt. Het is gewoon afwachten hoe het allemaal gaat lopen en de contacten met de gemeente en KNVB worden ook steeds minder omdat niemand het meer weet. Als kleine vereniging mogen we daarom extra blij zijn met de trouwe leden, sponsors die het vaak al moeilijk genoeg hebben en vrijwilligers die de club blijven steunen.

Laten we met z’n allen wel positief blijven kijken naar de toekomst en nu er straks begonnen gaat worden met het vaccineren we hopelijk weer in de toekomst kunnen gaan kijken. Het zal waarschijnlijk nooit meer exact zo worden als voor de lockdown en voetbal is dan wel niet het belangrijkste in ons leven maar wat kijkt iedereen er naar uit om op zaterdag weer een wedstrijd te voetballen of te kijken. Hoe raar zou het voelen om straks elkaar weer te omhelzen na een doelpunt, met je hele team te zingen in de kleedkamer na een overwinning, met 200 personen in het clubhuis een gezellige zaterdag hebben, elkaar de hand kunt schudden of te kunnen zoenen bij het vieren van een verjaardag.

Het is nog even wachten maar die tijd gaat er zeker weer komen en dan zullen we er misschien wel nog meer genieten.

Laten we allemaal vooral gezond en positief blijven en het kan nog even duren maar hopelijk zien we elkaar weer snel op het sportpark.

Wij zijn er klaar voor ….

Erik Hulleman