Belangrijke informatie rondom het coronavirus (Update 24-03)

Om verdere verspreiding van het coronavirus in Nederland te voorkomen heeft het kabinet op donderdag 12-3 besloten dat alle evenementen waarbij meer dan honderd personen aanwezig zijn deze maand geen doorgang kunnen vinden. De KNVB heeft daarop besloten om alle wedstrijden af te gelasten tot in ieder geval het einde van de maand (inmiddels is deze periode verlengt tot 6 april).

Updates:
Dit nieuwsbericht zal worden aangevuld wanneer er meer informatie beschikbaar is.

* 24-03 - De KNVB heeft vandaag in gesprek met het ministerie van VWS bevestigt gekregen dat het advies van het RIVM met betrekking tot sportverenigingen ongewijzigd is gebleven, en dus loopt tot en met 6 april, en niet tot 1 juni zoals overal in eerste instantie te lezen was. Dit betekent dat uiterlijk 6 april bekeken zal worden of deze maatregelen verlengt moeten worden. De KNVB schrijft echter wel dat dat gezien de huidige heftige omstandigheden rondom het coronavirus het niet waarschijlijnk is dat 6 april de einddatum van het verbod op sporten bij verenigingen zal zijn (Tekst afkomstig van KNVB.nl). Houd daarom deze pagina goed in de gaten voor de laatste actuele informatie.

* 18-03 - Als bestuur hebben we opgemerkt dat er nog vrij regelmatig (groepjes) jeugdleden aan het voetballen zijn op het voetbalveld. Dit is echter niet de bedoeling. Het sportpark is in ieder geval tot 6 april volledig gesloten, dit betekent dat niemand tot die tijd toegang heeft tot het sportpark!

* 15-03 - De eerder aangekondigde maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn verlengd tot minimaal 6 april. Het sportpark zal daarom volledig gesloten blijven, dus ook de kantine, tot minimaal 6 april.

* 13-03 - Morgen, zaterdag 14-03, zal het sportpark gesloten blijven, dit betekent dat ook de kantine niet open is. Volgende week zal bekend worden of de kantine de komende twee zaterdagen wel open is, houdt hiervoor deze pagina in de gaten.

* 12-03 - Alle wedstrijden van veld- en zaalvoetbalverenigingen gaan tot en met 31 maart niet door. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Wij adviseren alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. We hopen op begrip voor dit lastige besluit en de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De komende periode gaan we nadenken over een goede oplossing voor ons amateurvoetbal.” (Tekst afkomstig van KNVB.nl)

* 12-03 - Het Hoofd- en jeugdbestuur van de vv Elspeet volgen de richtlijnen vanuit de KNVB op. Dit betekent dat vanaf heden geen enkel team meer zal trainen en er geen wedstrijden meer zullen plaatsvinden tot in ieder geval het einde van de maand tenzij adviezen vanuit de KNVB wijzigen.