Belangrijke overwinning voor de dames

Na 2 weken zonder wedstrijd stond voor de dames deze prachtige zaterdag de thuiswedstrijd tegen het tweede damesteam van DVS'33 uit Ermelo op de kalender
Na het toch enigszins onnodige verlies in de uitwedstrijd waren de dames gebrand op een goed resultaat, mede ook om de aansluiting met de subtop te houden.
Door omstandigheden iets later dan dat de bedoeling was, namelijk 14.45 uur, floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd

IMG 20180514 WA0006

In het begin was het van beide kanten een beetje aftasten, en keken beide teams de bekende kat uit te boom.
Dat had ongetwijfeld te maken met de hoge temperatuur, waardoor het leek dat men besloot het deze middag kalm aan te doen.
Niets bleek minder waar vanaf de tiende minuut.
Een heerlijke pass langs de rechterkant van Jannemieke werd goed op waarde geschat door Danielle, zij kon vrij richting het doel van DVS sprinten en schoot onberispelijk de bal binnen.
Vrijwel binnen een minuut viel ook de 2-0
En vrije trap van Danielle werd niet goed verwerkt door de verdediging van DVS, de bal viel via een ouderwetse kluts voor de voeten van Denise en zij kon eenvoudig de bal over de doellijn tikkken
Een heerlijk begin voor de dames van Elspeet.

IMG 20180514 WA0016

Echter lang konden de dames niet genieten van deze welverdiende voorsprong.
Want in de 16de minuut zat de Elspeetse verdediging in een kleine zomerslaap.
Door te slap verdedigen konden de aanvallers van DVS vrij eenvoudig de 2-1 op het scorebord zetten.
En niet veel later de volgende tegenslag voor Elspeet.
Een vrije trap voor DVS op een kleine 25 meter vanaf de Elspeetse goal werd door keepster Anne-Marie verkeerd ingeschat, en zag de bal over haar hoofd in het dak van het doel verdwijnen.

IMG 20180514 WA0024

Deze gelijke stand stond echter niet lang op het scorebord.
Na een kleine 2 minuten spelen kreeg Elspeet een ingooi halverwege de kant van het speelveld van DVS.
Danielle draaide keurig weg bij haar tegenstandster en bezorgde met een mooi schot weer de voorsprong voor Elspeet.
Deze 3-2 voorsprong leek ook de ruststand te gaan worden.
Maar in de 41ste minuut scoorde Elspeet toch nog een keer.
Uit een mooie corner was het de net ingevallen Melinda die vogelvrij stond en de bal snoeihard binnen kopte.
Hierna het rustsignaal.

IMG 20180514 WA0005

De tweede helft waren beide teams niet meer bij machte op er een wedstrijd van te maken.
Elspeet probeerde het wel met diepe ballen op de voorhoede speelsters, maar ook daaruit kwamen geen grote kansen.
DVS kwam er ook nog wel een paar keer gevaarlijk uit, maar nu was de Elspeetse verdediging wel alert en konden de aanvallen vrij eenvoudig onschadelijk worden gemaakt.
Maar een wedstrijd werd het niet echt meer.
Dat komt ongetwijfeld door het warme weer, en het feit dat de dames van beide teams de eerste helft alles hadden gegeven om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.
Dat de energie bij de dames echt op was viel ook de scheidsrechter op, en hij floot na 80 minuten dan ook maar voor het einde van de wedstrijd.
Een belangrijke zege voor de dames die daarmee afstand nemen op de onderste plekken van de ranglijst, en zicht houden op een goede eindklassering in deze competitie.

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen SDS'55 uit Wekerom op het programma
Aanvang is 12.00 uur.