Elspeet 3 boekt dik verdiende overwinning in zes punten wedstrijd

In de strijd tegen degradatie speelde Elspeet 3 zaterdag tegen de directe concurrent Zeewolde 3.
Bij deze tegenstander lag de gemiddelde leeftijd een stuk hoger dan bij de elspeters; maar meestal zit er bij zulke ploegen nog behoorlijk wat voetballend vermogen in.
Elspeet 3 begon zoals wel vaker dit seizoen, wat slordig aan de wedstrijd en keek vrij vlot tegen een achterstand aan.
Na een kleine tien minuten was het Karl Pul die bij een kopduel de mist in ging. Uit een afgemeten voorzet kopte zijn directe tegenstander prachtig in de verre hoek.
De elspeters lieten zich niet uit het veld slaan en zochten nadrukkelijk de aanval. Dit resulteerde in een aantal prima kansen. Zo kopte Jaap vd Steeg op de lat en werd een vrije trap van Erik Hop eerst geblokt door de muur en zijn rebound door de keeper met de vingertoppen uit de goal gehouden.
In de 25e minuut werd het harde werken van Elspeet 3 beloond. Het was spelmaker Erik Hop met een steekpass door het midden op Rick van Voorbergen die alleen op de keeper afging. Even leek de keeper eerder bij de bal te zijn, maar Rick van Voorbergen was hem te snel af en rondde bekwaam af.
Voor de rest stelde Zeewolde 3 hier weinig tegenover. Dit was mede te danken aan de verdedigers Berend van Panhuis en Wilbert van Ark die een dijk van een wedstrijd speelden.
Verder was het spel van de elspeters als collectief bij vlagen oogstrelend. De medespelers werden makkelijk gevonden en er werden enkele vloeiende aanvallen op de mat gelegd.
In de 2e helft was het aanvallend éénrichtingsverkeer. Het was dan ook wachten op nog een treffer van de elspeters.
Die kwam dan ook na een kwartier. Het was een corner van Erik Hop die aan alles en iedereen voorbij ging en plompverloren in de goal belandde.
Daarna regende het kansen op de bevrijdende 1-3, maar die liet lang op zich wachten. Dit kwam onder andere omdat Jaap vd Steeg het vizier niet op scherp had staan en enkele honderd procent kansen miste.
Hierdoor bleef het spannend, maar Zeewolde 3 was niet bij machte om een vuist te maken.
Tien minuten voor tijd kwam dan toch de derde elspeetse treffer. Het was Jaap vd Steeg die slim door kopte op Alwin van Norel, die over de rechterkant prima doorzette en beheerst afrondde.
Al met al een zeer terechte overwinning van Elspeet 3 en gezien het spel van deze middag is er de komende weken zeker nog wel wat mogelijk als deze lijn doorgetrokken kan worden.
  • Jacob Cats
  • JKN Sport