Elspeet JO11-1 met 100% score kampioen na geweldige seizoenshelft

Zaterdagochtend 1 december was het heerlijke moment dan eindelijk aangebroken. De JO11-1 van Elspeet kon het langverwachte kampioenschap dan eindelijk binnenhalen. Daarvoor moest er wel gewonnen worden bij VVOP, een taaie ploeg die in de voorbereiding ook al één van de tegenstanders was.

Na een competitie waar Elspeet de goede en bijna foutloze wedstrijden afwisselde met zwaarbevochten overwinningen, zijn de zenuwen bij een aantal spelers toch wel aanwezig. De koppies stonden in de kleedkamer gespannen, maar ook vastberaden om de drie punten te behalen. Het was duidelijk dat er geen motiverende woorden gesproken hoefden te worden.

De eerste 10 minuten waren erg gespannen en hierdoor ontbrak de organisatie bij Elspeet. De weg naar voren was interessanter dan verdedigen. Toch kwam Elspeet op voorsprong, een mooie steekbal richting Tim Holdijk die de bal niet aan hoefde te nemen en de bal zo onder de keeper de verre hoek in schoof. Niet heel veel later kwam VVOP op gelijke hoogte dankzij een aanval uit een corner die niet goed weggewerkt werd, daarna kon een VVOP’er gemakkelijk binnentikken.

Het tweede kwartier hadden de zwart-witten de zenuwen van zich afgespeeld en was de organisatie beter. De verdediging stond, onder aanvoering van doelman Niels Hofman, sterk en gaf geen kans meer weg. Lennart en Tim vd Kolk haalden alle ballen weg. Op één prachtige aanval van VVOP na, waarna de bal uiteenspatte op de paal. Toen kwam Jarno van links naar binnen en schoot de bal hard in het goal, 1-2. Daarna werden er weinig kansen gecreëerd tot de rust. 1-2 is dan ook de ruststand.

De tweede helft was Elspeet nog beter dan de eerste. Een geweldige vrije trap van Tim Holdijk verdween snoeihard in de kruising! Een afstandsschot van Jarno op dezelfde wijze in dezelfde kruising. Toen was wel duidelijk dat de overwinning en het kampioenschap niet meer uit de zwart-witte handjes kon glippen.

In het laatste kwartier voetbalde Elspeet lekker door en breidde het de score uit tot maar liefst 8-1! Tim Holdijk maakte zijn hattrick compleet, hij gaf nog een assist op aanvoerster Linde. Sem maakte dan eindelijk zijn doelpunt van de dag, iets waar hij de hele dag al naar zocht en ook Thomas maakte zijn doelpunt. Een doelpunt die hij moest en zou maken nu zijn vader langs de lijn stond.

Door deze uitslag is Elspeet met overmacht kampioen geworden en zal het in de tweede seizoenshelft uitkomen in de tweede klasse. Een niveau waar we thuis horen. Volgende week vieren we het kampioenschap op Sportpark ‘Op de Heide’. Hier zal de huldiging plaatsvinden en gaan we zien of Elspeet ook de negende en laatste wedstrijd van de competitie kan winnen. Jij bent hier toch ook bij?!

gevelvlag kampioen 90x60cm

foto JO11 1 pupillen verkleind