JO13 vecht zich naar gedeelde 1e plaats in eerste klasse

Vandaag vond de wedstrijd tussen Elspeet JO13-1 en Horst JO13-1 plaats. Horst was vorig seizoen 2de geworden in de 1ste klasse, dus we wisten dat het lastig zou worden. We komen na 1 minuut op een 1-0 voorsprong door een vrije trap van @steynboer die hij over de verdediging legt. Jarno Dijkgraaf schiet de bal in leeg goal binnen. Het antwoord van Horst kwam vrij snel met een counter en het was 1-1. We vochten als leeuwen🦁 tot de rust en het bleef 1-1. In de 2de helft kwamen de verse krachten @rubenpluim @zandesemvande en @thijshazeleger07 in het veld. De 2de helft begon matig. Door een foute terugspeelbal van @steynboer komt de bal voor de voeten van een horstaanvaller en schuift hem in de hoek. 1-2 achter... Daarna verliep het nog slechter en we kwamen 1-3 achter. We moesten alles geven met nog 20 minuten op de klok. Een aanval die dood aan het gaan is, word gemist door een horstverdediger. @stijnvanasselt07 ziet het en rent met de bal naar de achterlijn. Hij ziet onze spits staan en geeft een lage voorzet. @zandesemvande scoort en het is 2-3 We hadden weer hoop. We gingen achterin 1 op 1 spelen en alles op de aanval. Toen 2 minuten later, word de bal diepgegeven op @thijshazeleger07. Hij maakt een goede loopactie over de rechter flank en bij de achterlijn geeft die een lage voorzet en @stijnvanasselt07 maakt de 3-3! We stonden weer gelijk! We gingen weer verdedigender spelen en we hadden nog 13 minuten te gaan. In de 52ste minuut krijgen we een corner. De aanvoerder van Horst zei nog zo, deze mag er NIET in. Thomas Franken dacht daar anders over en knikt de 4-3 binnen! We waren teruggekomen van een 1-3 achterstand. We moesten nog 8 minuten spelen en we verdedigden met man en macht om de 3 punten op de heide te houden. Onze hooligan Ferry de Ruiter hielp ons daarbij. Her en der werden een paar overtredingen gemaakt van beide kanten. Onze rechtsback @rubenpluim, beter bekend als "hakim pluum", wilde al shirtje ruilen in de wedstrijd, dat vond de scheids niet goed en kregen een vrije trap tegen. We hebben de 8 minuten vol gehouden en gewonnen! Het was een top wedstrijd en we hebben er van genoten. Op naar volgende week!

Geschreven door Stijn van Asselt