Wedstrijd Prins Bernhard Jo15-1 - Elspeet Jo15-1

Op zaterdag 29 augustus vond de wedstrijd Elspeet Jo15-1 tegen aardsrivaal Prins Bernhard Jo15-1 plaats. Het was de eerste wedstrijd sinds een half jaar. We misten Gert van den Bosch en Aniek Hop bij de wedstrijd. Die waren allebei nog aan het genieten van hun vakantie.

Om half 10 vertrok Elspeet richting de Zandsteeg, de wedstrijd begon om half 11. Onder leiding van Robert van Asselt en Marius van Asselt begonnen we aan dit seizoen. Roy van Overbeek was onze grensrechter. Nadat we de warming up hadden gedaan en onze tactieken hadden besproken was het tijd voor de wedstrijd.  Voor de wedstrijd werd er nog een minuut stilte gehouden voor erelid Han van Burken en lid van verdienste Geurtje Kieft die eerder dit jaar zijn overleden.

De wedstrijd is begonnen en de eerste 15 minuten is Elspeet de bovenliggende partij. We hebben al een paar kansjes gehad maar deze kansen werden niet benut. Wat wel benut werd was het hoofd van een jonge toeschouwer van Elspeet. Voor verdere informatie hierover kunt u uzelf melden bij onze rechtsback, Djayden van der Poel. De verdediging, die werd aangevoerd door Steyn Boer, stond sterk en Uddel kreeg weinig kansen. Elspeet bleef aanvallen en er moest wel een goal vallen. Een paar minuten later, in de 19e minuut, geeft Devin v/d Vosse een voorzet die Leon

met een soort van Ibrahimovic karate kick in de kruising schiet. Door deze volledig bewuste volley was er opluchting bij Elspeet, we stonden voor. 0-1. We moesten nog 15 minuten tot de rust en Elspeet kreeg nog wel 3 100% kansen. Maar de spits van Elspeet kreeg ze er niet in. Dit heeft misschien iets te maken met de avond ervoor of hij was afgeleid door alle familiesupporters langs de lijn. Het middenveld dat bestond uit Hidde van der Horst, Devin van de Vosse en Stijn van Asselt gaven veel diepe ballen op de voorhoede, waardoor er veel kansen kwamen. Jessica van Ark kreeg een dieptebal en maakte een goede loopactie. Onze linksbuiten kwam tot een schot maar de keeper had hem. Er waren nog meer grote kansen voor Stijn van Asselt die hem op de keeper punterde. Thijs Hazeleger die met een mooi 1 2tje met Stijn hem ook op de keeper schiet. En nog een vrije trap net naast de 16 die genomen werd door Stijn van Asselt, maar net over gekopt werd door Steyn Boer, die daarna nog helemaal terug moest naar z’n eigen helft. Legendes zeggen dat die nog steeds moe is.

Het was rust en het stond 0-1 voor Elspeet. Het had wel 0-4 kunnen zijn, maar we straften het niet af. In de rust wordt de doelpuntenmaker Leon gewisseld voor Maik de Boer. Hidde van der horst komt op rechtsbuiten, Tijn Hazeleger op het middenveld en Maik de Boer in de verdediging. 2 minuten na de rust kreeg Stijn van Asselt een dieptebal van Thijs Hazeleger. Stijn komt 1 op 1 met de keeper en schuift hem koeltjes in de hoek. Het was 0-2. Alles bleek goed te verlopen tot Uddel in de aanval gaat. Er wordt een voorzet gegeven waar Maik voor springt. Alleen die raakte zijn hand. Hands en een penalty voor Uddel. De aanvoerder van Uddel gaat achter de bal staan. Onze aanvoerder liep nog snel achter onze keeper Bert van den Hardenberg langs om een hoek te zeggen, maar het mocht niet baten. De bal gaat recht door het midden en het staat 1-2. Het is nu de 39e minuut. Elspeet moest door.

In de 43e minuut scoorde Hidde van der Horst de 1-3. Dezelfde man heeft al een panna uitgedeeld waar Messi nog een voorbeeld aan kan nemen. 2 minuten later krijgt Tijn Hazeleger de bal op eigen helft. Hij begint met stomen en gaat 1 man voorbij, toen nog 1, en opeens liet hij 3 man achter zich. Tijn ging met deze Ronaldinho actie nog sneller dan het licht. Hij kwam in de buurt van de goal en schiet de bal zo in de verre hoek. Deze goal was volledig aan Tijn te danken. Het was de 45e minuut. 1-4. De bal was alleen nog maar te vinden aan de kant van Uddel. De verdedigers stonden op het middenveld en er werd veel aangevallen. In de 50e minuut wordt er 3 keer gewisseld. Henry vd Zande komt erin voor Tijn, Niels Hofman voor Stijn en Ruben vd Zande voor Jessica. Uddel was geen partij voor dit sterke Elspeet. Na 25 min bankzitten was Leon er klaar mee en kwam in de 60e minuut erin voor Hidde. In de 63e minuut was de goal van Uddel een schiettent en er werden veel schoten gelost. Thijs Hazeleger schoot nog een bal op het houtwerk. Deze bal kaatste weer terug in het veld. Steyn Boer ziet dit en de aanvoerder pakt ook zijn doelpuntje mee. De eindstand was 1-5 voor de superboeren en Uddel droop van het veld. De 3 punten werden meegenomen naar Sportpark op de Heide.

Volgende week spelen we thuis om 10:45 tegen SV Orderbos, bent u erbij?

Dit verslag is geschreven door Stijn van Asselt, momenteel speler van Jo15-1

• BalanceBV