Wedstrijdverslag SDC Putten JO15-2 - VV Elspeet JO15-1

SDC Putten JO15-2 – VV Elspeet JO15-1

Op 13 juni 2021 vond de wedstrijd SDC Putten JO15-2 – VV Elspeet JO15-1 plaats. De wedstrijd begon om 09:00 dus we moesten al vroeg vertrekken. Door werk en blessures misten we deze spelers: Aniek Hop, Jessica van Ark, Ruben van de Zande en Djayden van der Poel. Voor Maik de Boer was de wedstrijd wel erg vroeg en hij kon niet 07:45 op het sportpark zijn omdat hij nog lag te slapen. Daardoor kon hij er ook niet bij zijn.
We wisten dat SDC een sterkere tegenstander zou worden dan vorige week. Ze hadden de week ervoor met 8-0 weten te winnen. De trainer had het team van te voren gewaarschuwd dat ze scherp moesten beginnen. SDC kwam furieus uit de startblokken en probeerde Elspeet vanaf minuut 1 onder druk te zetten. Dit resulteerde echter niet in grote kansen. Na een minuutje of 10 pakte Elspeet de regie, dat resulteerde in een paar kansen. Onze rechtsback Hidde van der Horst peerde nog even een bal over de achterlijn die eigenlijk bedoelt was voor onze keeper Bert van den Hardenberg. De keeper van SDC maakte nog wel eens een foutje met de opbouw. Stijn van Asselt zag dit een paar keer en onderschepte 1 van de uittrappen. Hij komt net buiten de 16 oog in oog met de keeper, maar weet dit buitenkansje niet te verzilveren. Hoog over. Onze spits kwam een aantal keer gevaarlijk in de 16, maar kon dit niet omzetten in een goal. We hadden vooraf de corners afgesproken en de sterk spelende Devin mocht de corners nemen. Hij gaf een strakke bal bij de 2e paal die Steyn Boer als een soort van boerknal keihard in de kruising kopte, deze wordt tegengehouden, maar Thijs is scherp en schiet de rebound erin. 0-1, 14e minuut. Elspeet stond voor en het was verdiend op dat moment. In de 23e minuut had SDC de bal op het middenveld. Door prutswerk van meerder spelers van Elspeet komt de bal in de 16 en hij ploft erin. 1-1, 23e minuut. Na een kleine 25 minuten moest de door hooikoorts geteisterde Stijn van Asselt het veld verlaten, omdat hij niet fit genoeg was. Gelukkig hadden we Isa mee, zodat we toch een wissel hadden en ze viel in. Isa begon direct goed en scherp en liet de rechtsback van Putten merken dat ze in was gevallen. Het tegendoelpunt was een teken voor Elspeet weer te gaan voetballen. Ze waren weer de bovenliggende partij en speelde goed voetbal. Zo’n dikke 5 minuten na de tegentreffer begon Tijn aan een zeer lange rush vanaf het middenveld aan de rechterkant en zette dit helemaal door tot hij in de 16 kwam. De verdediger was helemaal de weg kwijt en schoffelde hem onreglementair onderuit. De scheids wees naar de stip. De toegekende strafschop werd genomen door Steyn Boer. Hij stond achter bal en schoot die onberispelijk in de linker onderhoek. De keeper zit in de goeie hoek, maar het mocht niet baten. 1-2, 31e minuut.
Het was rust en onze rechtsbuiten Leon Kas speelde niet zijn beste wedstrijd. Hij had krachtvoer nodig en snaaide snel een broodje pindakaas naar binnen. Hierdoor stond hij 1 minuut na rust alleen voor de keeper, maar schiet hem recht tegen de keeper aan. Misschien de volgende keer 2 broodjes proberen. Elspeet stond sterk en dit was mede te danken aan een sterk optreden van Henry en Bas die van alle markten thuis waren. Ze gingen regelmatig mee met de aanval en waren altijd op tijd terug. Over het algemeen een zeer goeie wedstrijd. Elspeet was weer eens in een aanval. Thijs werd diep gestuurd op aangeven van Isa en wist deze keer de bal wel mooi in het goal te werken, 1-3 46e minuut. SDC zag hoe gevaarlijk deze spits was, dus ze moesten maatregelen nemen. Toen er weer een aanval aankwam werd er een forse tackle op de knie van Thijs gemaakt. Hij kon niet verder en daardoor kwam Stijn erin en speelde even in de spits. Niels kwam op een nieuwe positie te spelen die hij goed invulde. Na een paar minuten aan de kant vond Thijs het genoeg en was voldoende hersteld van deze blessure. Hij kwam erin voor Niels zodat iedereen weer zijn eigen positie kon invullen. Niels kon echter na 2 minuten op de bank weer gaan voetballen, omdat hij de moe gestreden Tijn moest vervangen. De wedstrijd strompelde door zonder geweldig voetbal en zonder echt grote kansen, de wedstrijd ging uit als een nachtkaars. Elspeet speelde het uit en de 3 punten waren in de tas.
Komende zaterdag hopen we deze goede reeks voort te zetten tegen Zeewolde JO15-3.

• De Zuyderzee
  • BalanceBV