Elspeet JO9-1 kampioen

Vooraf was het scenario duidelijk. Elspeet staat met nog 1 wedstrijd te spelen 3 punten achter op koploper VVOG JO9-2. Het doelsaldo van de zwart-witten was echter beter dan de Harderwijkers. Elspeet speelde een wedstrijd op het eigen sportpark ‘Op de Heide’ en moest haar sportieve plicht vervullen tegen Batavia ’90 JO9-2 om nog een kans te maken op het kampioenschap. VVOG daarentegen had nog een lastige pot bij en tegen stadgenoot en nummer 4 op de ranglijst Zwart-Wit.

Het beeld was dus duidelijk, zorgen dat je zelf de punten pakt en hopen op een slippertje van VVOG.

Om 10.30 uur werd de wedstrijd in Elspeet afgetrapt. De zwart-witten waren in het begin duidelijk zenuwachtig voor een eventueel kampioenschap en kwamen ook op een 0-1 achterstand. Hierna gooiden de jongens uit Elspeet de schroom van zich af en viel het ene na het andere doelpunt. Thomas maakte het eerste doelpunt en daarna volgde een doelpunt voor Sem en twee maal Tim Holdijk. In de fase (nog voor de rust) was het doelman Tim van de Kolk die kon genieten van het mooie weer. Dit betekende een 4-2 ruststand.

Na de rust begon Elspeet weer minder aan de wedstrijd, Batavia wist de 4-2 binnen te tikken. Na een aantal bemoedigende woorden onderling bij de Elspeters, klapten ze er weer op en werd Batavia vol onder druk gezet. Dit leidde tot gigantisch veel kansen en uiteindelijk doelpunten. Sem wist zijn hattrick compleet te maken en Jarno maakte de 7-2. Hierna ging Jasper in de spits voetballen en wist hij zijn verdiende eerste doelpunt van het seizoen te maken, de bal rolde tergend langzaam over de doellijn. Sem wist op het einde van de wedstrijd nog zijn

vierde goal van de ochtend te maken en zorgde voor de eindstand van 9-2.

Elspeet had dus de 3 punten in de zak en het was afwachten op de uitslag van de wedstrijd in Harderwijk. Deze wedstrijd begon immers een half uur later en dus werd er eerst rustig gedoucht en gingen we met het hele team wachten in de kantine. Er was al voor het hele team een patatje besteld om het seizoen nog even gezellig en goed af te sluiten. Zo rond kwart voor 12 kwam het verlossende telefoontje uit Harderwijk. De trainer van Elspeet B1 (een team dat bij Zwart-Wit moest voetballen) belde de uitslag door. Zwart-Wit wist met 2-1 te winnen van VVOG en dus mag de JO9-1 van VV Elspeet zich voorjaarskampioen van 2017 noemen! Een geweldige prestatie waar niemand vooraf rekening mee had gehouden. Vanwege dit geweldige en onverwachte nieuws had Elspeet nog niks voorbereid. Zaterdag 20 mei gaat het gehele team de bekende en beruchte ‘platte kar’ op. Iedereen is welkom om te kijken naar de rijdende huldiging van dit geweldige team. Meteen na het jeugdtoernooi bij Elspeet gaan we de kar op.