Dames krijgen de deksel op de neus

Voor de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen mochten de dames afreizen naar Swifterbant om aan te treden tegen het tweede vrouwenelftal. Vlak voor aanvang maakte grensrechter Hop een op het oog ernstige valpartij maar gelukkig kon hij toch de scheidsrechter assisteren en wederom een foutloze wedstrijd vlaggen. Dan de wedstrijd, het begin was Elspeet fel en het ging de duels niet uit de weg. De eerste kans was ook voor Elspeet. Na een goed opgebouwde aanval kreeg Danielle de bal helaas niet langs de keepster, een aantal goede corners werden niet binnengelopen en ook Melissa en Rosan kregen even later de bal er niet in. Na een half uurtje een lange bal van achteruit van Swift, deze werd niet goed ingeschat door de verdediging van Elspeet en de bal werd binnengeschoten voor de 1-0. Elspeet wass het daarna kwijt en kreeg voor de rust nog 2 goals tegen waardoor het plotseling tegen een 3-0 achterstand aan keek.

28BD4D11 82EA 4358 90C8 602B104623A8

In de rust werd aangegeven dat het verdedigend beter moest en de kansen toch echt afgemaakt moesten worden. In de tweede helft was het spelbeeld meer in balans. Swift stond goed en gaf weinig weg maar Elspeet scoorde in de 72e minuut toch de 3-1 via Danielle. Elspeet besloot daarna om met drie aanvallers te gaan voetballen maar na de aftrap lag de bal er alweer in aan de andere kant. Opnieuw een lange bal waarbij de communicatie tussen de verdediging en de keepster van Elspeet te wensen overliet. Anne-Marie raakte de bal vervolgens verkeerd en de bal kon simpel het lege doel in worden getikt. Swift krEEG in de laatste minuut nog een cadeautje, Jannette liep in gedachten op een volleybalveld waardoor de bal op de stip ging en de penalty werd binnengeschoten voor de 5-1 eindstand. Achteraf gezien had Elspeet hier met een beter resultaat weg moeten gaan als het zelf de kansen had afgemaakt en iets scherper was geweest tijdens de cruciale momenten achterin. Aan de andere kant ging Swift ook erg efficiënt om met de geboden kansen. Volgende week gaan de dames opnieuw de polder, tegenstander is dan Zeewolde om 15.00.