Dames ten onder tegen koploper

Afgelopen zaterdag kregen de dames bezoek van de koploper die tot dan toe alles hadden gewonnen, ASV Dronten VR2. Naast het feit dat het de laatste wedstrijd voor de winterstop was, stond de wedstrijd ook in het teken van de rentree van Jannette, alias Annie Koetsier die had besloten om weer te gaan voetballen.

BABDEF82 AF3B 46B8 9818 F932E4285B84

Het begin van de wedstrijd was fantastisch voor Elspeet. De bal werd vanaf de aftrap naar voren gespeeld waardoor Elspeet een corner kreeg. Jannemieke ging van achteruit mee naar voren en kopte de perfecte corner van Danielle goed binnen. Zo stond Elspeet binnen 1 minuut voor tegen de koploper. Daarna was het echter ASVD wat het initiatief in de wedstrijd pakte maar Elspeet gaf de eerste 20 minuten van de eerste helft weinig echte kansen weg. Het laatste gedeelte van de eerste helft kreeg ASVD een aantal behoorlijke kansen die er niet in gingen tot de 38e minuut. Een voorzet vanaf de zijkant werd door de spits richting doel geschoten. Helaas werd dit schot van richting veranderd door een verdediger van Elspeet en was Anne-Marie kansloos waardoor beide elftallen met 1-1 gingen rusten.

8CC692F4 3EBD 44CC 8F29 8AF16B91FB2A

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld onveranderd en moest Elspeet vooral verdedigen. ASVD liet bij momenten zien waarom het bovenaan stond en legde een aantal vloeiende aanvallen op de mat. Elspeet werkte voor iedere meter en schuwde de duels niet maar moest toch drie tegentreffers incasseren in de tweede helft. Uit de counter kwam Elspeet er nog wel een aantal keren uit maar tot grote kansen leidde dit niet en de wedstrijd eindigde dus in 1-4.

71B99475 ED87 4FC6 89EB ED8C0ABEF804

Uiteindelijk een goede wedstrijd gespeeld tegen een ploeg die, eerlijk is eerlijk, een maatje te groot was voor Elspeet in deze wedstrijd. Halverwege het seizoen zijn de dames terug te vinden op de zevende plek in de stand. Wanneer er wordt gekeken naar het voetbal van de afgelopen wedstrijden zijn er genoeg mogelijkheden om in de tweede seizoenshelft omhoog te kijken en een aantal plaatsen te stijgen op de ranglijst. De eerstvolgende competitiewedstrijd die de dames spelen is op 26 januari in Ermelo tegen D.V.S. 33. Op 19 januari spelen de dames eerst een vriendschappelijke wedstrijd tegen F.C. Zutphen, aftrap om 14.30 Op de Heide. Rest mij nog om namens de dames en de staf iedereen alvast prettige feestdagen en een voorspoedig 2019 te wensen!