Dames verliezen in de polder

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen A.S.V. Dronten op het programma.  Met 12 dames, inclusief oudgediende Nadine, werd de reis naar de polder gemaakt. Door de regionale wielerwedstrijd waren er wat moeilijkheden om bij het sportpark aan te komen maar een aantal minuten na half 3 werd er afgetrapt.

FB8955B0 3636 4B00 A439 3F8C45A18256

Het wedstrijdbeeld werd al snel duidelijk, Dronten zocht nadrukkelijk de aanval en Elspeet probeerde zo min mogelijk ruimte weg te geven. Dit ging eigenlijk goed maar toch kwam Dronten al snel op voorsprong door een afgeslagen voorzet die binnen werd geschoten. Elspeet zette, waar mogelijk, druk naar voren en dit leidde al snel tot de gelijkmaker. Dronten werd achterin vastgezet, de keepster kwam vervolgens met een matige lange bal en Danielle strafte dit genadeloos af door de bal gelijk binnen te schieten. Het spelbeeld veranderde niet maar tot grote kansen kwamen beide teams niet. De kansen die Dronten kreeg werden gepareerd door gelegenheidskeepster Nathalie. Toch kwam Dronten weer op voorsprong, uit een corner werd de 2-1 binnengelopen. Elspeet kreeg wel wat kleine mogelijkheden maar deze werden vakkundig verdedigd door Dronten. Dronten wist voor rust de score uit te breiden naar 3-1 door een ongelukkige miscommunicatie in de verdediging van Elspeet.

5C98E89D 1DB8 4226 B97E 755C56351A31

In de rust werd aangegeven om zo door te gaan, Dronten was de betere ploeg maar had weinig grote kansen gecreëerd. Elspeet bleef met man en macht verdedigen en counterde wanneer het hier de mogelijkheid voor kreeg. Na ruim een uur spelen onderschepte de Elspeetse verdediging de bal, speelde zich goed onder de druk vandaan en Lisette, die inmiddels de hoek in was gegaan, kreeg de bal keurig in de loop aangespeeld. Haar voorzet kon nog net worden verdedigd maar weer stond Danielle op de goede plek om de bal op te vangen. Zij speelde zich knap vrij en schoot de 3-2 binnen. Elspeet hoopte op een stuntje maar Dronten was duidelijk niet van plan om punten te laten liggen in de race om het kampioenschap. De krachten werden langzaam minder bij Elspeet en Dronten wist nog tweemaal te scoren, beide doelpunten uit een mooie aanval. Een goede wedstrijd van Elspeetse kant tegen, misschien, kampioenskandidaat nummer 1. De dames hebben de komende 2 weken geen wedstrijd, de eerstvolgende is thuis op zaterdag 4 mei tegen E.F.C. ‘58.