Dames verliezen interprovinciale wedstrijd tegen Transvalia

Zaterdag 6 april stond voor de dames een vriendschappelijk potje op het programma.
Tegenstander van deze middag was het damesteam van Transvalia uit Rotterdam.
Zij hadden besloten een trainingskamp te beleggen op de mooie Veluwe, en zo beland je op een zaterdagmiddag op het sportpark Op de Heide.
Voorafgaand aan wedstrijd waren er wat personele problemen voor de Elspeters, maar met behulp van gastspeelsters Lucille en Aline stonden er bij de aftrap toch 11 dames in een zwart-wit tenue op het veld.

In de eerste fase van de wedstrijd was moeilijk voor de thuisploeg. Dat kwam voornamelijk omdat velen op een voor hun onbekende positie moesten spelen.
Daarnaast was ook de tegenstander niet superscherp, en die combinatie leidde ertoe dat de wedstrijd rommelig verliep.
Dat werd anders na een goed kwartier spelen.
Beide teams kwamen beter in hun spel, en daaruit ontstonden ook de eerste kleine kansen om op een voorsprong te komen.
De kansen die er kwamen voor Transvalia werden vakkundig door de Elspeetse verdediging, onder leiding van gelegenheidskeepster Lisette, te niet gedaan.
Zij het af en toe met een beetje geluk erbij.

Dat geluk hadden de dames echter niet na een haf uurtje spelen.
Na een corner voor Transvalia viel de bal plotsklaps voor 1 van de Rotterdamse voeten, en werd deze tegen de touwen gewerkt.
Een tegenvaller voor de thuisploeg, die tot dit doelpunt toch wel het betere van het spel had.
Voor de rest gebeurde er niet veel meer in deze helft, en was de ruststand 0-1

In de tweede helft een heel ander Transvalia dat uit de kleedkamer kwam.
En daar had Elspeet het in eerste instantie weer moeilijk mee.
De tegenstander had een paar omzettingen, en daar wist Elspeet geen raad mee.
Toen na een 10 minuten spelen ook nog de 0-2 werd gemaakt, leek de wedstrijd te zijn gespeeld.

Niets was minder waar.
De dames uit Elspeet stroopten de mouwen op, en lieten wederom zien over veel veerkracht te beschikken.
Met mooi combinatiespel doken de Elspeetse voorhoedespeelsters keer en keer voor de goal van Transvalia, alleen het laatste zetje kon de thuisploeg helaas niet geven.
De aansluitingstreffer kwam een goed kwartier voor tijd.
Na een overtreding van Rotterdamse kant, was het Nathalie die achter de bal ging staan.
Met een schitterende vrije trap wist zij de keepster van Transvalia te passseren, en de 1-2 op het scorebord te zetten.
Na deze treffer ging Elspeet zo mogelijk nog meer op zoek naar de aanval, maar de tegenstander liet zich niet meer van de wijs brengen.
En na 90 minuten blies de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een wedstrijd die Elspeet zeker had kunnen winnen, waren ze op volle kracht geweest.
Maar de speelsters die er waren hebben meer dan hun best gedaan, en verdienen ook zeker een compliment voor het harde werken en vele meters maken.
Daarnaast lieten onze gastspeelsters zien, dat ze voor de toekomst zeker aanwinsten zijn.
We kunnen er al 1 verwelkomen als vaste speelster, hopelijk komen daar nog een paar bij.

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen de huidige nummer 2 ASV Dronten op de agenda.
Deze zal om 12.30 uur beginnen.

PS van deze wedstrijd helaas geen foto’s. Maar kijkt u gerust nog eens naar de foto’s van de wedstrijd hiervoor tegen Hulshorst. Daar zitten een paar pareltjes tussen.