Dames verliezen klassieker

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma voor de dames en het was gelijk een klassieker, namelijk tegen de buren uit Uddel. Om half 3 werd er afgetrapt onder een fraai zonnetje die de temperatuur lekker had op doen lopen.

B7240CD3 A7C0 4C8E 80D3 D8A233E4768A

Het duurde slechts 2 minuten voordat Elspeet de eerste behoorlijke kans kreeg. Aan de rechterkant werd het balletje goed rond getikt, er werd open gedraaid en met een mooie lange bal werd Dione vrij voor de keepster gezet. Helaas kwam laatstgenoemde als winnaar uit de bus. Een aantal minuten later een soortgelijke situatie aan de andere kant, gelukkig voor Elspeet wist Anne-Marie redding te brengen waardoor het 0-0 bleef. Even later was het wel raak, Prins Bernhard kreeg een hoekschop en vanuit een ouderwetse kluts werd deze binnengeschoten voor de 0-1. Elspeet leek het daarna even kwijt te zijn, duels werden verloren en Uddel kon het balletje te gemakkelijk rondspelen waardoor het niet lang duurde voor ook de 0-2 werd binnengeschoten. Daarna leek Elspeet te beseffen dat het uit een ander vaatje moest gaan tappen om niet weggespeeld te worden. Het kreeg nog een kans uit een vrije trap maar deze werd helaas over geschoten. Ook kreeg Prins Bernhard nog een behoorlijke kans in een 1 tegen 1 maar wederom wist Anne-Marie de bal te stoppen. Zo gingen beide teams met een stand van 0-2 de kleedkamer in.

96DC797D AA42 41A2 A4D3 8F4548E4AA6C

Na een heerlijke warme bak thee stroopte Elspeet de mouwen maar eens goed op om nog wat aan de achterstand te doen. De duels werden fel aangegaan en waar mogelijk werd de weg naar voren gezocht. Toch bleef de tegenstander vrij eenvoudig op de been en kreeg Elspeet geen grote kansen. Daarvoor was de passing niet altijd nauwkeurig genoeg en Prins Bernhard verdedigde gedisciplineerd op de momenten dat het nodig was. Toch wist Elspeet de aansluitingstreffer te maken. Na een goede combinatie tussen Nathalie en Rosan aan de rechterkant kon Rosan er vandoor en zij schoot de 1-2 binnen. Zo mochten de dames plotseling hopen op een gelijkspel. Deze hoop werd echter in de laatste 5 minuten kapot geschoten door twee geweldige doelpunten van Prins Bernhard waarbij de bal tweemaal strak de kruising in vloog, eindstand 1-4.

Voor een eerste wedstrijd deden de dames het zeker niet onverdienstelijk maar Prins Bernhard bleek toch een maatje te groot. Volgende week staat de uitwedstrijd in en tegen Hierden op het programma, aftrap 12.30.