Dames winnen thuis van EFC.

Dinsdagavond 7 mei stond de inhaalwedstrijd tegen EFC uit Ermelo op het programma. Het was prachtig weer deze avond en om 20.00uur werd er vol goede moed afgetrapt. Elspeet had het eerste kwartier moeite om in de wedstrijd te komen. Er werd van beide kanten ongecontroleerd voetbal gespeeld. Er werden wat corners aan beide kanten genomen, maar allemaal zonder resultaat. Na het eerste kwartier werd er aan de kant van Elspeet steeds beter gevoetbald. Er werden kansen gecreeërd waaruit Rosan een mooi schot had, maar deze ging net naast. Daniëlle mocht na ongeveer een half uur een vrije trap nemen, maar deze ging ook net over het doel van EFC. Maar in de 30e minuut scoorde Daniëlle na een pass van Melissa de 1-0. Melissa speelde haar eerste wedstrijd weer na een lange blessure. Ongeveer 10 minuten later kwam Daniëlle ongeveer op de middellijn aan de bal door een lange uittrap van keeper Nathalie. Zij keepte een goede invalwedstrijd. Daniëlle nam de bal aan op de middellijn en kon door het middenveld en de verdediging van EFC heenlopen en scoorde de 2-0. Dit was ook de russtand.

Na de rust liet Elspeet weer goed voetbal zien. EFC kon er niet uitkomen. Keeper Nathalie voetbalde goed mee. Na 10 minuten scoorde EFC vanuit een corner de 2-1. Elspeet heeft de laatste vaker moeite met de corners van de tegenstander.

De dames van Elspeet pakten het goede voetbal weer op en bleef aanvallen opzetten. Ze gaven weinig kansen weg voor EFC. De verdeding stond als een huis. Toch kwam Elspeet nog goed weg, doordat er een goal van EFC terecht werd afkeurd wegens duwen. Na een half uur kreeg Daniëlle de bal weer op het middenveld en gaf een prachtige pass schuin achter de verdeding van EFC langs. Dione liep keurig in op deze pass en kon de bal meenemen en scoorde prachtig langs de uitkomende keeper van EFC. In de laatste minuten kreeg Elspeet nog een vrije trap. Melissa nam deze en plaatste hem op de lat. In deze minuten kreeg EFC nog een kans, die door goed reageren van Nathalie van de lijn afgehaald werd.

Elspeet was heel blij met de 3-1 overwinning. Dit was de eerste overwinning na de winterstop. Ze hebben goed voetbal en veel inzet laten zien. Dit gaf goede moed voor de derby van zaterdag 11 mei uit tegen Prins Bernard uit Uddel.