Elspeet dames verliezen derby tegen Prins Bernard

Zaterdagmiddag 3 november stond de derby tegen de dames van Prins Bernard op het programma. Bij de meeste dames gierden de zenuwen door het lijf. Het was prachtig voetbal weer en om 14.30 uur was de aftrap onder leiding van Evert Slijkhuis. De bank van Elspeet was ruim bezet met 4 wisselspelers. Daar kon trainer Christiaan goed mee uit de voeten. Niet alle dames waren zo fit dat ze een hele wedstrijd konden spelen.

uddel2

Elspeet speelde een sterke eerste helft, ze hadden het meeste balbezit. De dames waren geconcentreerd en zater er bovenop. Dat was ook de opdracht. In de eerste 5 minuten waren er een paar corners voor Uddel, maar hieruit werd niet gescoord. Na een kwartier kregen ze nog een kleine kans, maar ook deze ging er niet in. Anne-Marie keepte een goede wedstrijd en kwam een aantal keer goed uit en voorkwam dat er gescoord werd. Halverwege de eerste helft was het Melissa die probeerde op het doel van Uddel te schieten, maar het was te ver weg. Daniëlle probeerde het korte daarna ook, maar ook deze ging er niet in. Ondanks het goede spel van Elspeet en het goed vastzetten van de dames van Uddel ging het 5 minuten voor rust toch mis. In de verdediging werd niet goed gecommuniceerd met elkaar en daar maakte Uddel gretig gebruik van en maakte 0-1. Met deze stand gingen ze de rust in.

uddel3

De opdracht voor de 2e helft  was om de 2 beste spelers van Uddel op te pakken in de tweede helft en deze dames uit hun spel te brengen. Dit lukte helaas niet helemaal. Elspeet had moeite om weer in de wedstrijd te komen. Na 10 minuten viel dan ook de 0-2. De dames van Elspeet bleven strijden en probeerden te blijven voetballen. Helaas werd de inzet niet beloond met een goal en moest een nederlaag geïncasseerd worden. Het was een mooie pot voetbal om naar te kijken en de dames kunnen ondanks het verlies terugkijken op een goede wedstrijd.

Zaterdag 10 november spelen de dames weer thuis om 14.30 tegen ’t Harde.uddel1