Forse nederlaag voor dames

Zaterdag speelden de dames een thuiswedstrijd, opnieuw een tegenstander uit de polder namelijk de dames uit Swifterband. Voor het eerste fluitsignaal werd nog benoemd om vanaf de eerste minuut scherp te zijn en er bovenop te zitten.

8F6A51DE 92D3 4FC3 8E5A 1F53C3D5E79F

Helaas was het de tegenstander die in de beginfase scherper was en beter aan het voetballen toe kwam. Elspeet kreeg geen ruimte wanneer het de bal had. Swift kreeg aan de andere kant teveel ruimte waardoor de snelle buitenspelers keer op keer weggestuurd konden worden. Doordat Elspeet geen grip kreeg op de manier waarop Swift voetbalde en er een aantal keren behoorlijk ruimte werd weggegeven stond het na een half uur voetballen al 0-4. Elspeet begon daarna wat beter te voetballen en het kreeg zelf een aantal kansjes. Vlak voor de rust maakte Elspeet de 1-4, na een goedlopende aanval speelde Danielle de laatste 2 verdedigers uit en schoot de bal keurig langs de keepster. Even was er de hoop dat dit misschien zou kunnen leiden tot een spectaculaire comeback maar die hoop werd snel de grond in geboord. Een aanvaller van Swift kon vrij makkelijk door de verdediging van Elspeet slalommen en schoot de 1-5 binnen.

C45206BD 19CE 4942 B8C1 DD90BC19ABBC

Na de rust probeerde Elspeet om snel de bal te veroveren om zo druk te zetten op de verdediging van de tegenstander. Helaas ging er teveel mis in de passing en het coachen van elkaar om tot een goede aanval te komen. Doordat Elspeet wat verder naar voren probeerde te voetballen kwam er meer ruimte voor de tegenstander die hier wel raad mee wist. Hoogtepunt van de tweede helft was een mooie kopbal van Rosan die de bal vanuit een corner keurig in de hoek langs de keepster kopte. Helaas was het haar eigen keepster Anne-Marie die ze hiermee passeerde. Swift wist zelf drie keer te scoren en Elspeet raakte via een vrije trap van Melissa nog de lat waardoor de eindstand uit kwam op 1-9.

C8143FF5 C6F7 479D B8F1 065E322E8BC3

Een overwinning voor Swift die zeker verdiend was omdat het een maatje te groot was voor Elspeet. Eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat Elspeet de nederlaag voor een deel aan zichzelf te danken heeft, met name het behoorlijke aantal tegendoelpunten. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen DSV VR2 op het programma, aftrap 12.30.