Één weergaloze helft is nog geen driepunter

Zaterdag speelde Elspeet de uitwedstrijd tegen HTC uit Zwolle. En het werd een wedstrijd die superlatieven tekort kwam. Om er dan nog een cruijffiaanse tegen aan te gooien: “als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het”.
Voor de wedstrijd de gebruikelijke uitleg van de scheidsrechter aan de grensrechters: bij corner achterlijn, niet vlaggen bij overtreding en pas vlaggen voor buitenspel als de speler daadwerkelijk de bal heeft. Dit laatste hoorde de grens van HTC voor het eerst zei hij. Opmerkelijk, want eerst vertelde hij vol trots dat hij al 20 jaar vlagde...
In de opstelling één toch wel verrassing; de niet getrainde Niels vd Steeg startte. Blijkbaar heeft hij een Romario-achtige status verworven. Voor de jonkies: Romario maakte zich in z’n PSV tijd wereldberoemd met de woorden: beetje moe, als reden voor het missen van een training. Maar in de wedstrijd stond hij er.
Afijn, de wedstrijd dan. Elspeet startte prima, en trok het spel gelijk naar zich toe.
Weliswaar was het na vijf minuten even schrikken; Werner Pluim en Jasper Kok appelleerden voor buitenspel, maar dat was niet aan de orde. De gehele eerste helft dicteerden de elspeters het spel.
De ene na de andere mooie aanval werd op de mat gelegd. De flanken met David Bleijenberg en Erwin Leeuwen werden optimaal benut. En Bart vd Hoorn gedroeg zich alsof hij zich op een panna veldje bevond.
Dit alles werd na zo’n half uur beloond met een treffer van Niels vd Steeg.
Het regende in het vervolg kansen voor Elspeet, maar bij rust was het “slechts” 0-1.
In de rust hamerde de trainer erop scherp te blijven omdat de tegenstander wellicht anders uit de kleedkamer zou komen.
En daar bleek geen woord van gelogen,HTC kwam de 2e helft bijzonder strijdvaardig tevoorschijn.
En waar de trainer al bang voor was; de elspeters hadden er geen antwoord op.
Na een klein kwartier resulteerde dit dan ook in de gelijkmaker; bij de tweede paal kon er uiteindelijk simpel binnengetikt worden.
Elspeet probeerde het daarna wel, maar leek even helemaal de kluts kwijt.
HTC daarentegen had door dat er meer mogelijk was en drukte daarom door. Via een vrije trap, waarbij Levi Van de Steeg er niet bepaald goed uit zag, werd het 2-1.
Elspeet kreeg nog wel de nodige kansen; Niels “Romario” vd Steeg kopte op de lat, de ingevallen Jelle vd Zande stuitte 1 op 1 op de keeper. Maar het meest onrechtvaardige was een kopgoal van Werner Pluim die afgevlagd werd, terwijl er geen sprake was van buitenspel.
In de slotfase toch iets van gerechtigheid: de keeper van HTC kwam uit bij een lange bal, verkeek zich daar volledig op, en Chiel Dijkgraaf liep de bal binnen.
Eindstand dus 2-2 en dat voelde voor de elspeters als een nederlaag.