Elspeet wint finale play-offs!

Op het sportpark 'Op de Heughte' in Oosterwolde stond vandaag de finale van de play-offs op het programma: WZC Wapenveld 1 - Elspeet 1. De winnaar van deze wedstrijd zal volgend seizoen in de derde klas spelen.

Nadat de rookdampen zijn opgetrokken die zijn veroorzaakt door supporters van beide verenigingen fluit de scheidsrechter om iets over drie voor het begin van de wedstrijd.
De eerste minuten verlopen rustig, zonder echte kansen voor beide ploegen.
Tot de 7e minuut, Bart van den Hoorn rondt beheerst af na een fout in de verdediging van WZC.
Even later is het alweer raak voor de Zwart-witten na alweer een fout achterin wordt het 0-2 door een goal van Niels.
Een minuut later is het echter weer 1-2 nadat doelman Levi van de Steeg een lange bal niet volledig kan controleren. Hierdoor is het een makkelijke klus voor de spits van WZC om voor een leeg doel de bal binnen te schuiven.
1-2 is ook de stand waarmee beide ploegen de kleedkamer opzoeken.
In de tweede helft begint WZC beter dan Elspeet. In de 50e minuut resulteert dat in de 2-2.
Even later in de 58e minuut is er geklungel achterin bij Elspeet, hierdoor krijgt WZC de bal waarna een speler van WZC de bal beheerst in een hoekje plaatst: 3-2.
Hierna wordt Elspeet ietsje beter en krijgt het enkele kansen. In de 80e minuut wordt een kans benut door een mooi schot van Robin Smink: 3-3.
Vervolgens krijgt het twee opgelegde kansen op de 3-4, maar zowel Emiel als Robin stuiten op de doelman. Een paar minuten later, in de 84e minuut, wordt de 3-4 dan alsnog gemaakt. Uit een uitstekende voorzet kopt Colin keurig binnen. In de 90e minuut is er uiteindelijk dé mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen. Emiel geeft de bal , na goed storen bij de verdediging van WZC, voor op Chiel die echter een teenlengte tekort komt om de bal in het lege doel te krijgen. Chiel weet enkele minuten later ver in de blessuretijd wel het net te vinden. Uit een prachtige vrije trap zet hij de eindstand neer op 3-5.

Door deze overwinning zullen de mannen van trainer Jan de Ruiter volgend jaar gaan spelen in de derde klasse!

Screenshot 20190608 171343 Gallery