Elspeet laat slecht spel zien in derby tegen DSV'61

Waar Elspeet in de eerste vijf competitiewedstrijden behoorlijk en soms goed spel liet zien was het in de thuiswedstrijd tegen DSV’61 de slechtste uitvoering van deze reeks van 6 wedstrijden. Hoewel Elspeet en DSV’61 in de eerste tien minuten nog in evenwicht bleef, was Gerrit Hoekert van de Doornspijkers de man die de eerste treffer liet noteren. Daarna was het plan van de Doornspijkers duidelijk. Elspeet mocht het spel maken en het reactievoetbal was van DSV’61. Dit beviel Elspeet niet want het kon geen gaatjes vinden in de defensie van de bezoekers. En was er wel een gaatje in de laatste lijn dan stond de uitstekende doelman Laurens Dekker een treffer te voorkomen. DSV vergat in de eerste helft om de voorsprong te vergroten, merendeels ook omdat Elspeet doelman Levi van de Steeg een paar knappe reddingen maakte. De beste mogelijkheid voor Elspeet was voor Niels van de Steeg die een vrije trap op de lat schoot. Het rustsignaal was op komst en Elspeet mocht nog een keer aanvallen, de pass naar voren leek te smoren in de verdediging, echter Emiel Goud knokte zich tussen twee verdedigers door en ook de derde verdediger kon Goud niet stoppen. Doelman Laurens Dekker gooide zich nog voor de bal maar Goud lepelde behendig de bal in de korte hoek, 1-1. Met deze opsteker gingen de elftallen rusten. Na het theekwartiertje begon Elspeet met een  wissel, Erik van de Steeg mocht douchen en hiervoor kwam Jan Juffer in de plaats, maar dat had niet de gewenste uitwerking. DSV bleef de bovenliggende partij en profiteerde van zeer slecht uitverdedigen. Jeffrey Schreurs mocht zomaar uithalen en deed dat zeer hard en geplaatst, 1-2. Elspeet bleef slecht combineren en was wachten op de beslissende nekslag. Deze nekslag kwam al 7 minuten later door opnieuw Schreurs die langs doelman Van de Steeg op de paal schoot. De aanstormende Jan Juffer wilde de bal verder opruimen maar kreeg vanaf een meter de bal via de paal tegen zijn knie waarna de bal knullig over de doellijn heen stuiterde, 1-3. Elspeet wisselde nog tweemaal maar ook de debuterende David Bleijenberg van JO-19 kon geen potten breken waardoor Elspeet nog een aansluittreffer kon maken. Een slechte wedstrijd van Elspeet waarin het samenspel en de creativiteit ontbraken. Dan trek je aan het einde maar 1 conclusie en dat is dat DSV verdiend de punten mee naar huis kon nemen. Elspeet zal uit een ander vaatje moeten tappen als het aankomende zaterdag in de polder bij BAS (De Biddinghuizer Algemene Sportvereniging) in Biddinghuizen op bezoek gaat, aanvang 14.30 op Sportpark "De Schelp", dat kunt u vinden aan de Sportlaan 36, 8256 CE Biddinghuizen. Komt u ook kijken want de mannen van Elspeet 1 kunnen uw support zeker gebruiken!

phoca thumb l dsc 0684