Gedegen overwinning Elspeet 1

In de thuiswedstrijd van Elspeet 1 kwam Olympia’28 uit Hasselt op bezoek. De Groen-Witte brigade uit Hasselt kwam als rode lantaarndrager naar sportpark ‘op de heide’ om zich te bevrijden van die laatste plaats. Elspeet was gebrand om de zeperd van de week ervoor goed te maken.  Elspeet greep gelijk het initiatief en testte de doelman van Olympia’28 gelijk al een keer. Na 5 minuten werd Emiel Goud aan het werk gezet. Na zijn directe tegenstander te hebben gepasseerd wist Goud in een uiterste poging nog op doel te schieten, echter via de kluts met de doelman stuiterde de bal voor de voeten van de meegelopen Bart van de Hoorn. Van de Hoorn wist hiermee wel raad en schoot Elspeet op een 1-0 voorsprong. Daarna bleef Elspeet het initiatief houden met een goed bezet middenveld en drie verdedigers op een rij. Immers kon dat prima omdat de tegenstander met 2 spitsen speelde. Erwin van Leeuwen en Jasper Kok waren de controleurs aan de buitenzijde van het middenveld waardoor de bezoekers bijna geen kansen kregen. Elspeet wist weer genoeg kansen te creëren maar wist ze nog niet te benutten. Na een half uur moest Elspeet doelman Levi van de Steeg echter wel ingrijpen en had de bal in twee instanties wel klemvast. Echter de spits van Olympia’28 kwam erg onbenullig in en raakte met been het gelaat van doelman Van de Steeg. Scheidsrechter Klaassen bestrafte deze actie direct met een gele kaart. De schade was groter dan in eerste instantie verwacht. Een voortand uit zijn gebit en een gescheurde bovenlip noopte Levi van de Steeg de wedstrijd te staken. Bart van de Hoorn nam de handschoenen over van de onfortuinlijke doelman na 32 minuten. Elspeet leek even van de kaart want niet veel later werd met een steekbal de defensie opengereten en Jan Koedijk wist simpel te scoren langs doelman Bart van de Hoorn, 1-1. Lang mocht Olympia hier niet van genieten want in de volgende minuut wist Niels van de Steeg alweer de 2-1 op het scorebord te laten noteren.

In de tweede helft was het eigenlijk wachten totdat Elspeet de wedstrijd ging beslissen. De mogelijkheden dienden zich weer aan met soms leuke en vlotte combinaties. De voetballers uit Hasselt probeerden nog wel wat druk te zetten maar de drie verdedigers gaven eigenlijk de gehele wedstrijd niets aan kansen weg. Emiel Goud beloonde zichzelf met derde treffer voor Elspeet na een wedstrijd hard werken. Na deze beslissende 3-1 wilden de gasten uit Hasselt nog een offensief ontwikkelen maar Elspeet liet de overwinning  niet meer in gevaar komen en zo pakte Elspeet haar tweede overwinning in dit seizoen. Knap gedaan mannen! De rode lantaarn mocht Olympia’28 weer mee naar huis nemen! Elspeet speelt zaterdag om half drie de uitwedstrijd op sportpark ‘t Achterveen tegen v.v. Hattem, in Hattem.

phoca thumb l dsc 5881