V.V. Elspeet neemt per direct afscheid van hoofdtrainer Edwin Top

De samenwerking met hoofdtrainer Edwin Top is afgelopen maandag met onmiddellijke ingang beëindigd. Zijn contract liep nog tot het einde van dit seizoen. Aanleiding voor het besluit zijn de tegenvallende sportieve resultaten en met name het ontbreken van aanknopingspunten in het spelbeeld dat het tij wordt gekeerd.

Edwin stond sinds het begin van dit kalenderjaar als eindverantwoordelijke voor de groep. Na het plotselinge vertrek van Norbert Koelewijn moest hij de strijd om lijfsbehoud in de 3e klasse vervolgen. Die strijd ging helaas verloren. Mede door de versterkte degradatieregeling vorig seizoen in de 4e klasse, was een zachte landing een niveau lager niet vanzelfsprekend. Maar met een grotendeels ongewijzigde selectie bestond zeker het vertrouwen om in het linkerrijtje mee te kunnen.

Van dat vertrouwen is momenteel niet veel over. In de eerste 6 wedstrijden werd slechts een moeizame overwinning behaald op hekkensluiter V.V. Wilsum. Alle overige wedstrijden gingen verloren. Bovendien werden al 19 tegendoelpunten geïncasseerd. Dit alles resulteert in een 13e positie op de ranglijst. Kortom, geen goede rapportcijfers.

Hoewel de hoofdtrainer de eindverantwoordelijkheid draagt, is Edwin natuurlijk niet alleen debet aan de tegenvallende resultaten. Maar de overtuiging dat hij het elftal op korte termijn weer aan het draaien zou kunnen krijgen ontbrak. Om die reden komt vroegtijdig een einde aan de samenwerking. Wij willen Edwin bedanken voor zijn inzet voor onze vereniging.

De taken van Edwin zullen worden overgenomen door Martin Kieft. Martin is als keeperstrainer al jaren betrokken bij de A-selectie. Vanuit die functie en ook als man van de club, kent hij de spelers goed. Hij heeft eerder bewezen dat hij zelfvertrouwen en energie kan terugbrengen in een team dat zich op een dood spoor bevindt. Hopelijk slaagt hij daar opnieuw in.

Bestuur en VTC V.V. Elspeet

geen foto bij nieuws