Voorbeschouwing Elspeet 1 - Prins Bernhard 1

Zaterdag 13 oktober 2018 spelen we tegen Prins Bernhard uit Uddel. We heten de spelers, technische staf, bestuur en de supporters alvast van harte welkom op sportpark “Op de Heide” in Elspeet. En natuurlijk ook de scheidsrechter van deze derby, Dhr. A. Kraaijenhof uit Harderwijk

De terugkeer van de derde naar de vierde klas brengt altijd een teleurstelling met zich mee. Hierdoor zijn we genoodzaakt om weer opnieuw te beginnen met een nieuwe opbouwfase. Dit komt mede doordat we te maken hebben met een zestal gestopte selectiespelers en een aantal teruggekeerde spelers met aanvulling vanuit onze eigen jeugdopleiding.

De vierde klas wordt altijd geassocieerd met het kelder voetbal. Maar onze klas blijkt toch een veredelde derde klas te zijn, want met ploegen als WZC, Zeewolde, ‘t Harde en nog een aantal kan het een mooie en spannende competitie worden. De kanshebbers op de titel kunnen zomaar bestaan uit zes of zeven ploegen.

Elspeet moest tot nu toe een behoorlijke metamorfose ondergaan en heeft een redelijke opbouw gekend in de voorbereiding. De start van de competitie is met 4 punten uit 2 wedstrijden goed ingezet. Afgelopen zaterdag werd er verdiend gewonnen van SEH uit Heerde en had de uitslag zeker hoger moeten uitvallen gezien de gecreëerde doelpogingen.

Nu moet het vizier gericht worden op onze buurman PB uit Uddel. Zij hebben inmiddels 6 punten uit 3 gespeelde wedstrijden. Twee gewonnen tegen respectievelijk EZC en Vevo en een nederlaag tegen WZC. De wedstrijd van zaterdag zal toch altijd anders zijn. Deze wedstrijd is altijd een wedstrijd op zich. De derby tussen beide dorpsclubs heeft op de één of andere manier iets speciaals. Deze wedstrijd wil nooit verloren worden en zal namelijk gekenmerkt worden door veel kracht en vechtlust.

Het zal geen gemakkelijke opgave worden, maar elke opdracht moet je met overtuiging aanvechten. Zolang we met zijn allen als team blijven samenwerken vanuit een goede organisatie kunnen we altijd voor verrassingen zorgen.

We weten met zijn allen wat we kunnen en zullen er elke wedstrijd weer vol voor gaan.

Dus ingrediënten genoeg om er een leuke, aantrekkelijke en vooral een spannende wedstrijd van te maken. We mogen dan ook rekenen op een wedstrijd, waarbij beide teams er alles aan zullen doen om de punten te pakken.

Hierbij wens ik iedereen veel kijkplezier en vooral een sportieve wedstrijd toe.

Jan de Ruiter (trainer Elspeet 1)

Elspeet 1 18 19 bewerkt