Combi elftal Elspeet 3/ 5 op karakter langs 't Harde 3

Het spelers tekort bij vv Elspeet begint een steeds groter probleem te worden. Afgelopen zaterdag moest Elspeet 3 een beroep doen op maar liefst 5 spelers van het 5e elftal plus 1 van het 4e.
En de elspeters speelden tegen het hooggeplaatste 't Harde 3, dus is het niet echt bevorderlijk als je je halve eigen elftal mist.
Elspeet 3 begon de wedstrijd prima. Er werd fel en geconcentreerd gespeeld, en dat is weleens anders geweest.
De eerste grote kans kwam dan ook vrij vlot. Het was Michel Wieberdink die vrij voor de keeper opdook, maar hopeloos faalde. Een zelfde situatie herhaalde zich in de loop van de eerste helft nog een keer.
Aan de andere kant liet 't Harde 3 zien niet voor niets 3e te staan. Maar de verdediging onder leiding van nestor Hans Hop stond als een huis. Wel kwam de spits van de hardenezen een keer gevaarlijk alleen op de goal af, maar keeper Thomas Seijn kwam zeer goed z'n goal uit en redde bekwaam.
Na zo'n 25 minuten kwam Elspeet 3 op voorsprong. Het was goalgetter Jaap vd Steeg die van afstand de keeper verraste en de bal tegen de touwen joeg.
Even ter info: een tijd terug melden we hier dat laatstgenoemde een mega schorsing te wachten stond ivm een rode kaart. Echter, na weken van beraad en bestudering van de beelden heeft de KNVB in al z'n wijsheid besloten dat 1 wedstrijd genoeg is, en die heeft hij al uitgezeten.
Terug na de wedstrijd dan maar weer. Na de goal van Elspeet 3 voerde 't Harde 3 de druk op en dat resulteerde in de gelijkmaker. Hierbij speelde Evert Kiep voor Sinterklaas. Hij kreeg de bal na een vrije trap van de hardenezen niet goed weg, en er kon simpel binnengetikt worden.
Na rust bleef Elspeet 3 de aanval zoeken en was vooral dreigend via de rechterkant.
Dit alles leverde vrij vlot de 1-2 voorsprong op. Onder het motto, drie keer is scheepsrecht, tikte Michel Wieberdink dit keer de bal wel beheerst binnen.
Hierna ging 't Harde 3 hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker. Maar de verdediging van de elspeters gaf geen krimp. Verder bracht keeper Thomas Seijn meerdere keren redding en ook de paal hielp nog een keer mee.
De gelijkmaker kwam daardoor niet en de clubscheidsrechter van deze middag liet merken dat hij een duidelijke thuisfluiter is. Het laatste kwartier floot hij letterlijk alles in het voordeel van de hardenezen.
In de slotfase was het aanvoerder Erik Hop die de wedstrijd definitief op slot gooide. Hij zette zelf de aanval op met een pass op good old Wilco Kok, die leverde een prima voorzet af op de inmiddels doorgelopen Erik Hop die binnen knikte.
Eindstand: 1-3.
Volgende week de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop, en wat voor één:
De derby van de Veluwe:
Elspeet 3 - Prins Bernhard 2.
8 december, 14:30 uur, Sportpark "Op de Heide" , Be There !