Elspeet 3 begint na rust pas te voetballen tegen CSV 5

Zaterdag speelde Elspeet 3 de namiddag wedstrijd, om half 4, in Apeldoorn tegen CSV 5.
Op de heenweg was de nodige vertraging door een vrachtwagen optocht waar sommigen bekenden meenden te signaleren.
De wedstrijd dan. De elspeters begonnen niet al te scherp. De openingsfase oogde bij sommige spelers ongemotiveerd. Dit werd na tien minuten al afgestraft; met een snelle aanval door het midden werd keeper Jorian de Ruiter kansloos gelaten, 1-0.
Vlak daarna stond het houtwerk een doelpunt van de elspeters in de weg.
Elspeet 3 probeerde het daarna wel, maar er werd veel te nonchalant gespeeld. Een kansje was er via een kopbal van Jaap vd Steeg, die over ging.
Aan de andere kant kregen de apeldoorners na een klein half uur de kans om de score te verdubbelen. Na een diepe bal door de lucht tastte Dennis Jansen mis en kon z’n tegenstander alleen op de goal af, maar schoot over.
In het vervolg van de eerste helft kreeg Colin Pluim een prima mogelijkheid alleen voor de keeper na een pass van Johnny vd Steeg, maar ook hij faalde.
Opvallend was verder de karrevracht aan wissels die CSV 5 tot hun beschikking hadden en waar optimaal gebruik van gemaakt werd.
In de rust hamerde coach Gerrit de Bruin er op dat er feller gespeeld moest worden.
De 2e helft was echter amper begonnen of het was bijna 2-0. Een schot vanaf de zijkant belandde op de paal.
Toen pas leken de elspeters echt wakker geschud te zijn, en plotseling kon er wel goed gevoetbald worden.
Dit werd gelijk beloond. Een bal binnendoor van Jaap vd Steeg op de ingevallen Rick van Voorbergen leverde de gelijkmaker op.
Daarna kwamen de elspeters echt los. Eerst stuitte Jaap vd Steeg nog op de doelman; even later was het wel raak; Colin Pluim rondde een voorzet van Jaap vd Steeg af.
Colin Pluim verdubbelde even later zijn score uit een corner uit het boekje van Wilbert Hazeleger.
Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Temeer daar CSV 5 tien minuten met tien man verder moesten na een charge op Dennis Jansen.
Elspeet 3 ging echter wel op zoek naar meer en werd daarbij enigszins geholpen door de scheidsrechter.
Die gaf vrij makkelijk een penalty nadat Johnny vd Steeg na de grond ging.
Jaap vd Steeg benutte dit buitenkansje feilloos.
Vijf minuten later kon hij aantekenen voor zijn 2e treffer na een prima voorzet van de jarige Karl Pul.
Even later trakteerde laatstgenoemde de keeper op een simpele vangbal dmv een vrije trap.
CSV 5 deed een kwartier voor tijd nog iets terug. Hierbij zag het keeperswerk van Jorian de Ruiter er niet zo denderend uit. Sterker nog, een beginnersfout van een doelman, de bal niet na de zijkanten maar door het midden wegstompen, was de aanleiding van het tegendoelpunt.
Dit maakte hij even later enigszins goed door de bal uit de benedenhoek weg te tikken.
In de slotfase bracht Rick van Voorbergen de eindstand van 2-6 op het scorebord. Na een individuele actie maakte ook hij zijn tweede van de middag.
Ook Michel Wieberdink kon daarna nog scoren, maar hij kreeg de bal niet over de prima uitkomende keeper heen.
Aankomende zaterdag een thuiswedstrijd, tegen Oene 3.