Elspeet 3 bekert door na extreem slechte wedstrijd

Zaterdag speelde Elspeet 3 voor de beker in Harderwijk tegen Zwart-Wit'63 5.
De elspeters werden daarbij gesteund door een rits geblesseerde spelers plus 2e elftal leider Goossen de Ruiter.
Merkwaardig was de blessure van keeper Thomas Seijn die met z'n voet tussen de deur van een tuinhuisje was gekomen. Rijst wel gelijk de vraag hoe dat tuinhuisje uit die situatie gekomen is. Kan me zo voorstellen dat Thomas om de pijn te verbijten daar even tegen aangeleund heeft..
Afijn, dan de wedstrijd maar. Daar kunnen we heel kort over zijn; die was niet om aan te gluren. Ik wil me dan ook dit keer in het verslag beperken tot het opsommen van een aantal momenten.
Na 10 minuten de 0-1; Colin Pluim speelt door het midden de bal richting de goal, en Wilbert Hazeleger geeft hem het laatste zetje.
Één minuut later al weer gelijk. Snelle aanval, onoplettendheid, geklungel, doelpunt.
Weer tien minuten later pakt Karl Pul zijn momentje. Hij speelt de bal terug op niemand. Nou ja, niemand.. alleen twee spelers van Zwart-Wit'63 stonden daar. Wellicht gaf de aanvoerdersband hem extra druk, of misschien was hij toen al meer met randzaken bezig...
Gelukkig voor hem verprutsten de harderwijkers deze buitenkans. De speler probeerde de bal over keeper Kenrick Kroes te liften. Die is wel klein, maar ook weer geen lilliputter.
De 2e helft dan. Daarin speelde Jaap vd Steeg een hoofdrol in het missen van kansen. Dit keer kon hij niet, zoals vorige week , het ontbreken van bruikbare ballen en de soms babbel zieke Dennis Jansen de schuld geven. Dennis Jansen was er geblesseerd uit en het regende voorzetten op Jaap vd Steeg. Onder andere van de ingevallen Rik Shovel.
Na een uur veroorzaakte oude rot Hans Hop een strafschop. Hij wilde de bal gewoon vangen, en dat is blijkbaar reglementair niet toegestaan. De penalty werd gestopt door Kenrick Kroes maar was ook vrij zwak ingeschoten. Hans Hop maakte even later z'n fout goed door van afstand de 1-2 binnen te schieten.
Het laatste kwartier gooiden de harderwijkers alles in de strijd. Zo probeerde de reservebank om grensrechter Erwin Huisman om te kopen dmv chocolade en bitterballen. Die maakte daar gretig gebruik van; maar dat werkte averechts, hij ging er juist meer door vlaggen.
In de slotfase maakte de met vedette maniertjes besmette spits Jaap vd Steeg de 1-3 met een intikker.
Omdat dit de laatste wedstrijd voor de winterstop was, zult u het de komende weken zondags zonder dit leesvoer moeten doen.
Rest mij nog u alvast fijne kerstdagen en een gezond, sportief 2019 toe te wensen.