Elspeet 3 sneeuwt onder in Uddel

Met een gehavend elftal werd afgelopen zaterdag de reis over de heide richting sportpark De Zandsteeg gemaakt. Dit kwam onder andere door blessureleed bij het 2e elftal van Elspeet waardoor er geschoven moest worden, dit was dan ook de reden van de afwezigheid van sterkhouders Erik Hop en Bart van Wincoop. Ook Wilbert Hazeleger moest vanwege deze reden het strijdtoneel in Uddel in de rust verlaten en de reis richting Barneveld maken. Verder had Colin Pluim bedacht om een weekend weg te gaan en waren langdurig geblesseerden Wilbert van Ark en Diederik van den Hardenberg niet in staat om mee te doen. De laatstgenoemde was dit weekend interim vlaggenist door afwezigheid van Erwin Huisman. Dankzij al deze personele problemen mochten 'good old' Hans Hop en 'het beste schot van de Veluwe' Wilco Kok op komen draven.
Goed, dan de wedstrijd. De hoogtepunten van de eerste helft kwamen op naam van Hans Hop, Dennis Jansen, Jordi van de Zande en Thomas Seijn. Het was na vijf minuten spelen Hans Hop die een doorgebroken speler naar de grond trok en daarmee Uddel weerhield van een grote scoringskans, omdat dit volgens de leiding op artistieke wijze werd gedaan mocht Hans Hop blijven staan. Vervolgens was het Dennis Jansen die als een Marcelo op kwam stomen over de linkerflank. Na twee spelers te hebben gepasseerd nam hij de bal met veel gevoel mee met zijn kleine Dennis, waar de linksback tot op de dag van vandaag nogsteeds last van heeft. Jordi van de Zande was met drie schoten de gevaarlijkste man van de eerste helft. Vlak voor rust kwam Uddel gevaarlijk opstomen over de as van het veld, volgens Hans Hop ging dit gepaard met gevaarlijk spel, maar de scheidsrechter wuifde dit resoluut weg. Toen Hans Hop vervolgens iets zei over scheidsrechters en brillen gaf de scheidsrechter Uddel een vrije trap op acht meter van de goal van Elspeet, deze werd echter uitstekend gepareerd door Thomas Seijn. De corner die hierop volgde werd over gekopt en zo konden we ons gaan opmaken voor een warm bakkie thee.
De tweede helft kwam wat traag op gang, Elspeet had Jaap van de Steeg ingebracht voor Wilbert Hazeleger dit zorgde voor meer dreiging voor de goal van Uddel. De ban werd
echter gebroken door Wilco Kok die, terwijl hij nog geen 20 seconden in het veld stond, de bal bekeken langs de Uddelse sluitpost heen schoof, 0-1. Deze tegengoal leek Uddel wakker te schudden, terwijl Elspeet wel bevangen leek door de kou. Het middenveld van Elspeet was nergens meer te bekennen, en met name de controleurs Lennart Mulder en Karl Pul lieten zich regelmatig de spreekwoordelijke kaas van het brood eten. Uddel trok de stand gelijk door een wel heel makkelijk gegeven penalty, maar voorlopig stond het wel 1-1. Toen de standaard termen 'nu wij weer', 'zij kunnen er helemaal niks van' en 'koppen omhoog' nog nagalmden over het aardhuis, ging Uddel met vechtvoetbal opzoek naar de 2-1, en ze kregen deze goal ook cadeau na het falen van de Elspeetse defensie. De Elspeters vonden het allemaal wel prima en er was geen spoortje vechtlust te bekennen. Na nog wat kleine speldenprikjes van Elspeetse kant floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Zodat hij volgens Dennis Jansen in zijn Prins Bernhard pyjama voor de kachel kon gaan liggen. Een betere analyse kwam later van Jordi van de Zande die zei dat we de wedstrijd konden bestempelen als een collectief falen. Hier konden de meeste spelers zich wel in vinden.
Komende week gaan de Elspeters zich opmaken voor de kraker in de halve finale beker Elspeet 3 - ESC 3 waar ze gaan strijden voor een plek in de finale. Hopen dat de Elspeters dan inmiddels zijn ontdooid, en wel de vechtlust op kunnen brengen die van ze wordt verwacht. Fijn weekend, en tot volgende week!
Diederik vd Hardenberg