Elspeet 3 ten onder in El Clasico vd Veluwe

Zaterdag stond de altijd beladen wedstrijd tegen Prins Bernhard 2 op het programma.
De mannen uit Uddel bungelden met slechts 1 punt onderaan de ranglijst; maar, om er maar weer eens een cliché op los te laten, dit is altijd een wedstrijd op zich.
Elspeet 3 had sinds weken een keer weer de beschikking over alleen eigen selectie spelers. Wel moesten er 3 man eerst met het 2e elftal meedoen. Daarom was A-junior Thomas vd Hoorn nog toegevoegd.
Verder mocht Egbert Koetsier op de bank beginnen ivm te laat arriveren. Niet erg handig, te meer daar er een weddenschap liep over twee keer scoren van hem...
In de openingsfase lieten beide teams hun aanvallende intenties zien.
De elspeters waren daarin het eerst trefzeker. Het was een voorzet van Jordi vd Zande die door Jaap vd Steeg binnen geschoten werd.
Lang kon daar niet van genoten worden, want na geklungel achterin stond het weer gelijk.
Elspeet 3 liet zich echter niet uit het veld slaan en ging verwoed op jacht naar meer.
Na 20 minuten kwamen ze opnieuw op voorsprong. Een inzet van Jordi vd Zande kwam via de paal voor de voeten van Wilbert Hazeleger die simpel kon binnentikken.
Twee minuten later mocht Thomas Seijn al weer de bal aan de andere kant uit het net halen. Uit een makkelijk gegeven vrije trap werd er eenvoudig binnengekopt. Het was Wilbert van Ark die de bal kon weg koppen, hierin hopeloos faalde en de speler van Uddel zei dankjewel.
Daarna leken de elspeters even de kluts kwijt. Prins Bernhard 2 kreeg door dat er deze middag meer te halen viel en bleven druk zetten. De paal bracht de elspeters daar even later redding.
In de 2e helft leek het spel van Elspeet 3 nergens meer op. Er zat geen enkele lijn meer in, en een aantal spelers zakten door de ondergrens. Na een uur werd alleen nog maar de lange bal gehanteerd, maar dat kon simpel verdedigd worden.
Wel kwamen er nog een paar kansen. Het was Jaap vd Steeg die tot twee keer toe van dichtbij op de keeper stuitte.
Prins Bernhard 2 kreeg niet echt grote kansen, maar knokte wel nadrukkelijk voor de winst.
Een kwartier voor tijd besloot coach Gerrit de Bruin om Karl Pul nog in te brengen om toch nog wat gif in het spel te krijgen. Laatstgenoemde had echter al negentig minuten bij het 2e elftal meegedaan, wat ook niet echt bevorderlijk is. Bovendien ging hij in z'n enthousiasme op de bal staan, wat tot de nodige hilariteit leidde.
Vijf minuten voor tijd werden de mannen uit Uddel beloond naar werken. Berend van Panhuis gaf niet thuis in een rechtstreeks duel, en de bal kon makkelijk binnen geschoten worden.
Dit alles leidde tot de nodige frustratie en onderlinge irritatie bij de elspeters, waarbij vooral de spits het moest ontgelden. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat het wat kortzichtig is om een spits die een half uur lang zich een ongeluk loopt op de meest onbenullige lange ballen, te verwijten dat die een keer niet mee verdedigt.
Al met al een teleurstellende middag voor Elspeet 3.
Eindstand: 2-3.
Volgende week moeten de de elspeters zich nog één keer voor de winterstop zien op te laden. Dan wordt er voor de beker gespeeld, uit tegen Zwart-Wit'63 5.