Uitslag verbloemt dominant spel Elspeet 3 tegen Horst 3

Met een vrijwel complete groep speelde Elspeet 3 zaterdag thuis tegen Horst 3. Alleen Berend van Panhuis en Jaap vd Steeg ontbraken. Laatstgenoemde hangt een mega schorsing boven het hoofd naar aanleiding van de rode kaart van vorige week.
Omdat Erik Hop niet fit genoeg was om te starten, werd Karl Pul de aanvoerder, wat toch enigszins verrassend was. Maar gezien zijn goede spel van de laatste weken en omdat hij verbaal ook z'n mannetje staat, wel verdiend.

In de wedstrijd nam Elspeet 3 gelijk het initiatief en zocht nadrukkelijk de aanval. Dit leidde al na tien minuten tot de openingstreffer. Via een aanval over meerdere schijven kwam de bal voor de voeten van debutant Jordi vd Zande, die strak en hard afrondde. De elspeters gingen daarna op jacht naar meer, en waren vooral gevaarlijk via de flankspelers Alwin van Norel en Jordi vd Zande. Bij vlagen was het spel van Elspeet 3 zelfs oogstrelend. De show werd echter gestolen door Richard vd Hoorn die strooide met panna's en weergaloze passeer acties. En dat is toch niet echt des Richards zeg maar.
Aan de andere kant kwam Horst 3 er slechts sporadisch uit. Na een half uur was het uit één van die aanvallen wel gelijk raak. Van dichtbij werd de bal hard ingeschoten waardoor de keeper kansloos was. Elspeet 3 kreeg daarna nog wel kansen. Onder andere via afstandsschoten van Bart van Wincoop en Colin Pluim. De beste was voor Egbert Koetsier; vorige week raakte hij van dichtbij gewoon de paal, dit keer was het binnenkant paal. En daarmee is hij toch weer een stapje verder in zijn leerproces: hoe maak ik een doelpunt. Na rust was het zowat alleen maar eenrichtingsverkeer. Elspeet 3 dicteerde het spel en het was wachten op een doelpunt. Die kwam vrij vlot; Alwin van Norel brak weer eens door, gaf een prima voorzet, en Colin Pluim rondde bekwaam af. Daarna kwamen er genoeg kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Wilbert Hazeleger had wat het heel moois in gedachten; hij probeerde de bal vanaf de zijkant in de verre bovenhoek te krullen. De beste kans was voor Colin Pluim; hij kwam alleen door, maar de keeper kwam uitstekend uit en redde op zijn toch wat nonchalante inzet. Ook werd een doelpunt van Alwin van Norel afgekeurd wegens vermeend buitenspel.
Aan de andere kant kwam Horst 3 er niet aan te pas. Slechts één keer moest keeper Thomas Seijn handelend optreden; bij een vrije trap. Voor de rest had hij net zo goed een klapstoeltje mee kunnen nemen. Hoewel, Thomas Seijn en een klapstoeltje.... nee laat maar, da's te makkelijk. Horst 3 had vooral de 2e helft verscheidene overtredingen nodig om de elspeters af te stoppen. Scheidsrechter Jaap vd Zande stuurde twee keer een speler van hun tien minuten met geel na de kant. Dit leidde tot de nodige frustraties, wat de trainer van Horst 3 luidkeels liet merken. De eerlijkheid gebiedt echter te zeggen dat de scheids van de elspeters toch wel wat meer door de vingers zag. Tien minuten voor tijd kwam dan eindelijk de 3-1, via Wilbert Hazeleger die alle tijd kreeg om zijn doelpuntje mee te pikken. Een minuut later maakte Horst 3 gelijk de aansluitingstreffer door laksheid van de verdediging van Elspeet 3.
Maar ondanks dat er toen nog de nodige minuten te spelen waren, kwam de verdiende zege van de elspeters geen moment meer in gevaar.