Verdiend punt voor Elspeet 3 na spectaculaire tweede helft

Onder het genot van maartse buien speelde Elspeet 3 zaterdag uit tegen VSCO 4.
Gezien deze barre weersomstandigheden was het voor ondergetekende niet mogelijk om veel notities te maken, dus vandaar dit keer een iets globaler verslag.
Door het gemis van een groot aantal eigen mensen werd er een beroep gedaan op 2e elftalspelers Rik Shovel en Jürgen Kroes. Verder was uit de hoofdmacht Anton vd Steeg van de partij om na langdurig blessureleed minuten te maken.
De eerste helft lieten beide elftallen zien op de aanval te spelen. Het verschil was dat Elspeet 3 dat vooral probeerde met positiespel en de mannen uit Oosterwolde hanteerden enkel de lange bal.
Tot echt grote kansen leidde dat voor de elspeters niet. Slechts afstandsschoten van Karl Pul en Colin Pluim.
Aan de andere kant was VSCO 4 twee keer gevaarlijk, via een doorgebroken speler en een vrije trap. Beide werden door keeper Thomas Seijn uitstekend gekeerd.
Toen na 40 minuten het noodweer echt los barstte, besloot de scheidsrechter richting de thee te gaan; wat beide elftallen sprintend deden.
De 2e helft begon dramatisch voor Elspeet 3.
Na een misverstand tussen Rik Shovel en Jürgen Kroes kon er simpel gescoord worden.
Toen vlot daarna de 2-0 op het scorebord kwam, de keeper liet zich verrassen in de korte hoek, leek het lastig te worden voor de elspeters.
Ze knokten zich echter terug en kwamen via Alwin van Norel op 2-1.
Vijf minuten later was het al weer 3-1. Dit was echter duidelijk buitenspel volgens de grensrechter, maar de scheidsrechter wees dat resoluut af.
Toen aan de andere kant vlak daarop wel een discutabel vlagsignaal werd overgenomen sloeg de vlam even in de pan. Eerst deed Erik Hop zijn beklag bij de leidsman op leeftijd; toen Karl Pul dat nog dunnetjes over deed, mocht hij met geel tien minuten na de kant. In het vervolg van de wedstrijd werden er nog meer aanvallen, waar ook een paar doelpunten uitkwamen van de elspeters afgevlagd, wat twijfelgevallen waren, maar de scheids nam alles klakkeloos over.
Toch legde het met 10 man spelen de elspeters geen windeieren.
Elspeet 3 liet zich niet uit het veld slaan; of nou ja uit het veld waaien zeg maar. Ze kwamen op karakter terug tot 3-3 dankzij Colin Pluim en Wilbert Hazeleger.
Maar weer kwamen de mannen uit Oosterwolde op voorsprong. Met hulp van boven welteverstaan. Het was een zondagsschot die door de wind werd veranderd in een beauty goal.
Het slotakkoord was voor Elspeet 3 en dan met name voor Colin Pluim die met een perfecte kopbal de 4-4 eindstand op het scorebord bracht.