Punten worden alsnog verdeeld na slechte eerste helft van Elspeet

Wegens afwezigheid van trainer Arnold Boonen werden de honneurs waargenomen door trainersduo Hak en Hop.

In de kleedkamer werd ons duidelijk gemaakt dat we deze wedstrijd niet hoefden te verliezen. Echter werd in de eerste helft het tegendeel bewezen.

De eerste 30 minuten stonden we zwaar onder druk maar wisten we ons staande te houden. Een kwartier voor rust dacht Teuge op een 0-1 voorsprong te komen. Maar scheidsrechter Brugge keurde dit doelpunt af wegens buitenspel.

5 minuten later werd de ban wel gebroken en kwam Teuge op een verdiende 0-1 voorsprong. Dit had mentale weerslag op de dames van Elspeet en daardoor wist Teuge voor rust nog twee maal toe te slaan. Zo keken we in de rust tegen een 0-3 achterstand aan.

In de rust werd ons verteld dat we slap voetbalden en we veel onnodig balverlies leden. Maar ook dat er nog 45 minuten te spelen zijn om onze rug te rechten.

Het verleden wijst uit dat Elspeet regelmatig goed uit de kleedkamer komt en na de rust een betere helft op de mat weet te leggen.

We begonnen fel aan de tweede helft, echter nam Willemieke dit iets te letterlijk en werd zij een kwartier na rust met een gele kaart van het veld gestuurd.

De dames van Elspeet wisten deze 10 minuten met 10 man ongeschonden door te komen. Kort nadat we weer met 11 dames in het veld stonden waren we trefzeker. Dankzij een goede voorzet van gastspeelster Dione die niet goed verwerkt werd door de verdediging van Teuge kon Lieke de bal gemakkelijk binnenwerken.

Dit gaf de dames Elspeet een boost om opzoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Deze viel in de 80e minuut. Gastspeelster Linde wist vanaf de rand van de 16 binnen te schieten. En zo kwamen we terug tot een 2-3 achterstand.

Als kers op de taart wist Elspeet enkele minuten voor tijd ook nog de 3-3 te maken. Wederom dankzij een goed schot van Linde.

Zo werden de punten verdeeld en hield zowel Elspeet als Teuge 1 punt over aan deze clash.

Volgende week zaterdag staat om 12:00 de uitwedstrijd tegen Beekbergen VR2 op het programma. Een voor ons bekende tegenstander waartegen we vorig seizoen in 2 ontmoetingen 4 punten wisten te halen. Ook hier liggen voor ons kansen

🖤🤍⚽⚽

25 11 125 11 225 11 325 11 425 11 5